Luka Dončić dočakal prvo priložnost v končnici španskega DP (VIDEO)

V prvi četrtfinalni tekmi z Gran Canario je mladi slovenski up v 10 minutah na parketu prispeval 2 točki in 3 skoke.

Objavljeno
30. maj 2015 13.00
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Madrid - Eden največjih košarkarskih upov v Evropi, komaj 16-letni in 199 centimetrov visoki Luka Dončić, se je pred dnevi v dogovoru s Košarkarsko zvezo Slovenije in klubskim delodajalcem odločil, da bo poletje - namesto reprezentančnih akcij - raje izkoristil za polnjenje baterij po naporni, toda uspešni sezoni, ki pa je zanj še ni konec.

Včeraj je sin nekdanjega košarkarja Saše Dončića dočakal nov mejnik: prvič je namreč oblekel majico madridskega velikana Reala v izločilnih bojih španskega prvoligaškega tekmovanja. V uvodni četrtfinalni tekmi pred domačimi navijači je namreč ob suvereni zmagi nad Gran Canario (101:74) že pred glavnim odmorom dočakal svojo priložnost in na parketu prebil kar deset minut, v tem času pa vknjižil dve točki (met za dve 1:2, trojke 0:1) in tri skoke.

Najučinkovitejša v zmagovalnem moštvu sta bila sicer Sergio Rodriguez z 20 točkami in Kelvin Creswell Rivers z 19, pri poražencih pa Brad Newley (20). Povratni dvoboj bo v nedeljo na Kanarskih otokih, moštvi pa igrata na dve zmagi.