Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 10. 2018,
22.54

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

Jan Oblak Jan Oblak Atletico Madrid Real Madrid Barcelona La Liga špansko prvenstvo

Ponedeljek, 22. 10. 2018, 22.54

5 let, 5 mesecev

Špansko prvenstvo, 9. krog

Barcelona dobila derbi, a izgubila Messija, šok za Real, Oblakovi s točko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98
Lionel Messi poškodba | Prvi zvezdnik Barcelone Lionel Messi se je na derbiju z Sevillo poškodoval. | Foto Reuters

Prvi zvezdnik Barcelone Lionel Messi se je na derbiju z Sevillo poškodoval.

Foto: Reuters

V derbiju devetega kroga španskega nogometnega prvenstva je Barcelona s 4:2 premagala Sevillo in skočila na vrh prvenstvene lestvice, a je zaradi poškodbe komolca vsaj za tri tedne izgubila prvega zvezdnika Lionela Messija. Madridski Real je na domačem terenu doživel šok, ko ga je z 2:1 premagal Levante. Atletico Madrid Jana Oblaka se z gostovanja v Villarrealu vrača s točko.

V derbiju kroga je Barcelona porazila Sevillo. Domači so z goloma Philippeja Coutinha in Messija hitro povedli, v 17. minuti pa so navijači obnemeli, v enem od dvobojev se je namreč poškodoval prvi zvezdnik, argentinski čarovnik Lionel Messi, ki se je ob padcu nerodno ujel na roke in si poškodoval komolec desne roke.

Igro je zapustil v bolečinah, pozneje pa je klub sporočil, da bo zaradi zloma kosti v desni roki odsoten z igrišč vsaj tri tedne.

Do konca tekme sta za domače zadela še Urugvajec Luis Suarez in Hrvat Ivan Rakitić, napade Seville pa je z odličnimi obrambami ustavljal vratar Marc-Andre ter Stegen. Vseeno je Sevilla zabila dva gola. Barcelona je spet na vrhu prvenstvene lestvice, pred Alavesom, Sevillo, Atleticom in Realom.

Lionel Messi poškodba
Sportal Barcelona izvedela, kako dolgo bo brez Messija

Remi Oblakovega Atletica

Oblakova mreža se je na gostovanju Atletica v Villarrealu zatresla, a je bil Škofjeločan vendarle eden od ključnih mož madridske ekipe pri preprečitvi poraza. Ubranil je pet strelov in Atletico se je lahko veselil priborjene točke, s katero ostaja v stiku z vrhom. 

Šok za Real

Madridski Real je doživel šok na domačem Santiagu Bernabeuu, domače navijače je že v šesti minuti tekme vznejevoljil vezist Levanteja Jose Morales, ki je goste popeljal v vodstvo, v 13. minuti pa je po tem, ko je Realov Raphael Varane igral z roko in je sodnik to nečednost potrdil z ogledom video posnetka, Levante podvojil vodstvo z enajstih metrov. Strelec je bil Marti Roger.

V drugem polčasu je nekaj upanja za Madridčane pristreljal Marcelo, a je ostalo pri 1:2 in  novem porazu belega baleta, ki na zmago v domačem prvenstvu čaka od 22. septembra, ko je  doma ugnal Espanyol.

Real Madrid na zmago v domačem prvenstvu čaka od 22. septembra. | Foto: Reuters Real Madrid na zmago v domačem prvenstvu čaka od 22. septembra. Foto: Reuters

Je pa Real, ki po devetih tekmah zaseda peto mesto na lestvici, njegovemu trenerju Julenu Lopeteguiju pa se po poročanju španskih medijev že pošteno maje stolček, prekinil rekorden negativni niz brez doseženega gola.

Marcelo je namreč z zadetkom končal 481-minutno sušo. Ta je bila rekordna, daljša od tiste iz leta 1985, ko so navijači na gol čakali 464 minut.

Thomas Vermaelen
Sportal Nov udarec za obrambo Barcelone
Sportal Eksplozija slovenskih golov v serie A, Belec še naprej greje klop #video

 

Najboljši strelci:

8 - Stuani (Girona)
7 - Andre Silva (Sevilla), Messi (Barcelona) 
5 - Aspas (Celta), Ben Yedder (Sevilla), Roger (Levante)
4 - Benzema (Real Madrid), Gomez (Celta), Suarez (Barcelona), Morales (Levante)
...

Jan Oblak
Sportal Španci pihajo na dušo Janu Oblaku
Ne spreglejte