Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ue
ue
0 17.08.2018 10:47:52

Očistimo območje Triglavskih podov v osrčju Triglavskega narodnega parka

Slovenske gore
Profimedia
V sklopu akcije Očistimo naše gore organizirana celovita čistilna akcija Triglavskega ledenika in okolice doma na Kredarici.

V sklopu akcije Očistimo naše gore bo Zavarovalnica Triglav med 28. in 30 avgustom organizirala celovito čistilno akcijo na območju Triglavskih podov. Očistili bodo okolico Triglavskega doma na Kredarici, težje dostopne predele pod sanitarijami doma in Snežno konto.
S profesionalnimi alpinisti – gorskimi reševalci bo Zavarovalnica Triglav poskrbela tudi za čiščenje širšega območja Triglavskega ledenika in njegovih težje dostopnih predelov, v katerih so se tekom desetletij nabrali številni odpadki, ki so večino leta pokriti s snežno odejo. Akciji se bodo poleg profesionalnih alpinistov pridružili tudi planinci prostovoljci.
Namen akcije in problematiko čiščenja težko dostopnih predelov sicer čudovitih slovenskih gora bodo na licu mesta predstavili strokovni partnerji akcije, predstavniki Planinske zveze Slovenije, Gorske reševalne zveze Slovenije, Geografskega inštituta Antona Malika, Znanstvenoraziskovalnega centra Slovenske akademije znanosti in umetnosti (ZRC SAZU) in Triglavskega narodnega parka.

Članki iz rubrike