Šport > Košarka
100 ogledov

"Pravi, ko se bo začelo EP"

košarka SLO-AUS Saša Despot
Avstralski košarkarji so bili v drugo boljši od Slovencev. "Časa je še dovolj za odpravo napak," so prepričani slovenski košarkarji.

"V napadu nam preprosto ni šlo. Obramba mislim, da ni bila slaba. Dobili smo 66 točk, to ni tako slabo, je pa res, da smo jih dali le 51, kar pa je sigurno premalo," je po prvem porazu na tretji pripravljalni tekmi dejal Jaka Klobučar. Dan prej so bili Slovenci sicer boljši od Avstralcev.

"Utrujenost je v tem delu priprav nekaj povsem normalnega. Čaka nas še nekaj tekem, še preveč treningov in imamo še dovolj časa, da popravimo nekatere reči. Pravi moramo biti takrat, ko se bo evropsko prvenstvo začelo. Morda je dobro, da je zdaj na začetku prišla ena takšna tekma," je sicer menil košarkar, ki je v minuli sezoni branil barve nemške ekipe Ratiopharm Ulm.

Varovanci selektorja Jureta Zdovca bodo priprave na EP sicer nadaljevali v Rigi, kjer jih konec tedna čakata dve novi prijateljski tekmi s Poljsko in Latvijo. "Na turnirju v Latviji bomo poskušali popraviti vtis," je dejal Klemen Prepelič. Ta je dejal, da mu je zdaj lažje igrati pod Zdovčevo taktirko: "Za nami je že neko daljše obdobje, sčasoma reči dojameš boljše. Sem tudi leto starejši. Minutažo imam večjo, upam, da jo izkoriščam na najboljši način. Trener je dejal, da lahko spregleda kakšno napako v napadu, a v obrambi je ne bo. Ni pa dobro, če greš iz napake v napako. V napadu se poskušam zadržati, ko mi ne gre, poskušam biti bolj raznovrsten."  

Slovencem na drugi tekmi z Avstralci ni stekel predvsem met za tri točke. Če so v Laškem zadeli deset trojk oziroma 50-odstotkov metov izza polkroga, so bili v Stožicah katastrofalno nenatančni. Edino trojko iz sedemnajstih poskusov so zadeli v 38. minuti (Klobučar), ko je bila tekma že odločena.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.