Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 6. 2018,
21.50

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

ritmična gimnastika

Nedelja, 17. 6. 2018, 21.50

5 let, 10 mesecev

državno prvenstvo v ritmični gimnastiki

Dva naslova Tomazinovi, po enkrat prvi Jermanova in Zorčeva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Anja Tomazin | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

V Ljubljani se je s finali končalo državno prvenstvo v ritmični gimnastiki. Zmagovalka mnogoboja Aleksandra Podgoršek, ki je bila najboljša z vsemi rekviziti, se je današnjim finalom zaradi poškodbe odpovedala, tako da je bil boj za naslove po orodjih povsem odprt. Dva si je priborila Anja Tomazin, po enkrat pa sta slavili Aja Jerman in Iza Zorec.

Prvo ime DP je bila članica Narodnega doma Aleksandra Podgoršek, ki je prepričljivo ubranila mnogobojsko krono, čeprav še do tik pred zdajci ni vedela, ali bo zaradi poškodbe lahko nastopila ali ne. Najboljša je bila z vsemi štirimi sestavami - z obročem, žogo, s kiji in trakom.

Šestnajstletnica se je v dogovoru s trenerkama reprezentance Leno Jakubovsko in Leno Salavjovo ter po nasvetu zdravnika že včeraj odločila, da v finalnih nastopih ne bo tekmovala, saj je pred njo letos še nekaj pomembnejših tekem, zato ni želela dodatno tvegati. Najprej jo čakajo sredozemske igre, kamor bo odpotovala skupaj s klubsko kolegico Anjo Tomazin, v začetku jeseni pa še svetovno prvenstvo.

Mojca Rode
Sportal Garaška pot do lažjega odpiranja vrat #intervju

Boj za današnje naslove s posameznimi rekviziti je bil tako povsem odprt, največji izplen pa je uspel Tomazinovi, ki je postala državna prvakinja s kiji in trakom. Z žogo se je naslova prvakinje prepričljivo veselila Aja Jerman (obe Narodni dom), z obročem pa je bila najboljša Iza Zorec (Moste). Omenjene tri reprezentantke so si med seboj tudi razdelile prav vsa odličja, ki so bile danes na voljo.

Tomazinova je bila ob dveh naslovih še tretja z obročem in žogo, Jermanova je zmagi z žogo dodala še srebrni kolajni za obroč in kije ter bron za trak, Zorčeva pa je bila še trikrat srebrna - s trakom, kiji in z žogo.

Med mladinkami pa je kar pet naslovov odnesla Brigita Krašovec (Moste), saj je sobotni zmagi v mnogoboju danes dodala še vse štiri za nastope s posameznimi rekviziti.

Domača sezona je zdaj končana, pred najboljšimi članicami pa so šele največji izzivi; najprej bližnje SI v Tarragoni, septembra pa še vrhunec sezone - svetovno prvenstvo v Sofiji.

Aleksandra Podgoršek
Sportal Podgorškova tudi letos ugnala vso konkuenco

 

Ne spreglejte