Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 6. 2018,
16.15

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

FIFA SP 2018 Danska Avstralija

Četrtek, 21. 6. 2018, 16.15

5 let, 10 mesecev

Poročilo s tekme Danska : Avstralija

Kenguruji zapletli skupino C

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Danska Avstralija | Foto Reuters

Foto: Reuters

Danska in avstralska nogometna reprezentanca sta se v 2. krogu svetovnega prvenstva v Rusiji v Samari razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1). Za Dance je zadel Christian Eriksen (7.), za Avstralce pa Mile Jedinak (38./11 m). Na drugi tekmi skupine C se bosta ob 17. uri v Jekaterinburgu pomerila Francija in Peru.

Hrvaška Argentina
Sportal Nor večer: hrvaški plaz zasul Argentino in Messija #video

Danci so preživeli obračun z Avstralci in prišli do četrte točke na SP v Rusiji, predvsem po zaslugi zgodnjega zadetka Eriksena. Sicer pa so bili Avstralci odločnejši, imeli večino tekme pobudo, a primanjkovalo je pravih priložnosti. So pa zato še drugič na tem prvenstvu do zadetka prišli s pomočjo tehnologije VAR, ki jim je prinesel tudi prvo točko, s katero so ostali v igri za osmino finala.

V prvem polčasu so Danci hitro povedli. V sedmi minuti je Nicolai Joergensen na robu kazenskega prostora žogo lepo oddal na svojo desno do Christiana Eriksena, ki je z močnim strelom iz prve zadel za 1:0. Tako je še enkrat več potrdil, da je ključni mož danske vrste, med drugim je bil na zadnjih 15 tekmah neposredno vpleten v 18 danskih golov (13 golov, pet podaj).

Danci so povedli prek zvezdnika Tottenhama. | Foto: Reuters Danci so povedli prek zvezdnika Tottenhama. Foto: Reuters

Danci so imeli v 24. minuti še eno priložnost prek Joergensena, ki je zgrešil s strelom z glavo iz bližine, v 41. minuti pa je Trent Sainsbury žogo nespretno preusmeril proti lastnim vratom, a je Mathew Ryan posredoval na golovi črti.

Čeprav Avstralci niso imeli toliko priložnosti, pa so bili večji del polčasa tisti, ki so narekovali ritem, že v peti minuti so zagrozili prek Mathewa Leckieja, ki je po kotu z glavo žogo poslal čez vrata.

V 38. minuti pa so tudi zasluženo izenačili. Žoga je v kazenskem prostoru v roko zadela Yussufa Poulsena, po pregledu z VAR pa se je sodnik odločil za najstrožjo kazen, ki jo je zanesljivo izvedel Mile Jedinak.

Sodnik je na belo točko pokazal s pomočjo VAR. | Foto: Reuters Sodnik je na belo točko pokazal s pomočjo VAR. Foto: Reuters

V uvodu drugega polčasa je pri Dancih novo priložnost zapravil Pione Sisto s slabih 15 metrov, zatem pa so bili Avstralci tisti, ki so bolj pritiskali in v 71. minuti znova zagrozili, ko je od daleč poskusil Aaron Mooy, a bil malce premalo natančen, malce zatem pa je strel Toma Rogića ustavil Kasper Schmeichel.

Na drugi strani je v 72. minuti Sisto z 20 metrov za dober meter zgrešil avstralska vrata, pri "socceroos" pa je v 79. minuti s strelom z glavo znova zgrešil Leckie. To pa je bilo tudi zadnje nevarnejše dogajanje na tekmi.

Danska : Avstralija 1:1 (1:1)

Arena Samara, gledalcev 40.727, sodniki: Mateu, Cebrian in Diaz (vsi Španija).

Strelca: 1:0 Eriksen (7.), 1:1 Jedinak (38./11 m).

Danska: Schmeichel, Dalsgaard, Kjaer, Christensen, Stryger Larsen, Schöne, Eriksen, Delaney, Poulsen (od 58. Braithwaite), N. Joergensen (od 68. Cornelius), Sisto.

Avstralija: Ryan, Risdon, Sainsbury, Milligan, Behich, Jedinak, Mooy, Leckie, Rogić (od 82. Irvine), Kruse (od 68. Arzani), Nabbout (od 75. Jurić).

Rumena kartona: Poulsen, Sisto.
Rdeči karton: /.

Ne spreglejte