Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 27.07.2017 22:25:06

Sauber naslednje leto brez Hondinih motorjev

Moštvo formule 1 Sauber je danes sporočilo, da v prihodnji sezoni kljub drugačnim napovedim ne bo uporabljalo motorjev japonskega proizvajalca Honda. Novico o koncu predvidenega sodelovanja leta 2018 so sporočili pred začetkom dirkaškega konca tedna v Budimpešti.

Po dogovoru, ki so ga sklenili aprila, bi morala švicarska ekipa po koncu letošnje sezone zamenjati dobavitelja motorjev. Zdaj Švicarji uporabljajo Ferrarijeve motorje.

"Žal nam je, da šele v tej fazi sporočamo, da načrtovanega sodelovanja bo. A odločitev smo sprejeli zaradi strateških ciljev, pri čemer smo upoštevali kar najboljšo možno pot za Sauber v prihodnosti. Hondi pa bi se rad zahvalil za vse doslej opravljeno delo," je pojasnil novi vodja ekipe Frederic Vasseur. Sauber naj bi ime novega motornega partnerja razkril v kratkem.



Pri Hondi so pojasnili, da je do konca sodelovanja prišlo zaradi "razlik pri načrtovanju skupne prihodnosti Sauberja in Honde, do katerih je prišlo pri razvoju pogonskega motorja".

V tej sezoni Honda opremlja le ekipo McLaren, kjer pa s sodelovanjem niso najbolj zadovoljni. Dirkalniki imajo nenehno tehnične težave, zmogljivosti pa so opazno slabše kot pri tekmecih, kar še posebej jezi dvakratnega svetovnega prvaka Fernanda Alonsa, ki je na desetih dirkah prišel le do dveh točk v SP.

Značke: formula ena, sp

Članki iz rubrike