Šport > Nogomet
755 ogledov

Znano ali je bila Abidalova transplantacija jeter legalna

eric abidal Reuters
Transplantacija jeter pri nekdanjem nogometašu Barcelone Ericu Abidalu, ki je obolel za rakom, je bila v skladu z zakonom, so danes potrdile pristojne službe v Španiji. Pred tem so se v Španiji razširile govorice, da je šlo za jetra, pridobljena v ilegalni trgovini z organi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Presaditev je potekala v skladu z zakonom in v primerni zdravstveni ustanovi," so danes potrdili na ministrstvu za zdravstvo, kjer budno spremljajo aktivnosti v zvezi s transplantacijami. Na ministrstvu so prav tako potrdili, da so imeli presajeni organi ustrezne dokumente o darovalcu in prejemniku organa.

Zdravstvene službe so v primeru Abidal izvedle preiskavo, saj je obstajal sum, da je šlo pri organih za ilegalno trgovino.

Časnik El Confidencial je v začetku meseca poročal, da so oblasti pri prisluškovanju, namenjenemu korupciji, v katero naj bi bil vpleten nekdanji predsednik Barcelone Sandro Rosell, dobile podatke, da naj bi bila jetra za Abigala lahko pridobljena na ilegalen način. Rosell je te novice kasneje zanikal v pogovoru za El Mundo.

eric abidal Demantirajo Šport Pri Barceloni zanikajo nakup na črnem trgu organov

Nekdanji francoski reprezentant Abidal je šel aprila 2012 na presaditev jeter. Leto kasneje je spet igral nogomet, a se leta 2014 športno upokojil. Sam je medijem povedal, da je bil darovalec jeter njegov bratranec Gerard.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.