Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
25. 6. 2018,
1.42

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,17

Natisni članek

Radja Nainggolan Inter

Ponedeljek, 25. 6. 2018, 1.42

5 let, 9 mesecev

Iz Rima je v Milano prišel Radja Nainggolan

Inter pripeljal prvo veliko okrepitev, navijači ponoreli

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,17

Inter Milano, ki si je po dramatičnem zadnjem krogu italijanskega prvenstva po nekaj letih čakanja priigral ligo prvakov, se je pred novo sezono okrepil z zvezdnikom, ki je v zadnjih letih navduševal v majici Rome, Radjo Nainggolanom. Belgijcu so navijači Interja v Milanu že pripravili nor sprejem.

Radja Nainggolan je velika okrepitev za Inter, ki se po šestih letih vrača v ligo prvakov. | Foto: Getty Images Radja Nainggolan je velika okrepitev za Inter, ki se po šestih letih vrača v ligo prvakov. Foto: Getty Images

Tetovirani nogometaš sredine igrišča Radja Nainggolan, ki je bil v pretekli sezoni eden najboljših igralcev polfinalista lige prvakov Rome, je že v Milanu, kjer ga od podpisa pogodbe z Interjem ločijo le še zdravniški pregledi. Evropski prvaki iz leta 2010 se tako krepijo za novo sezono, v kateri bodo prvič po letu 2012 spet zaigrali v elitnem evropskem klubskem tekmovanju.

Za nesojenega belgijskega reprezentanta, ki je nekoliko presenetljivo ostal brez mesta v reprezentanci za letošnje svetovno prvenstvo, naj bi Milančani odšteli 24 milijonov evrov, ob tem pa v Rim poslali Davideja Santoneja in še mladinca Nicola Zaniola.

Novi soigralec slovenskega vratarja Samirja Handanovića je že pozdravil navijače Interja. "Zelo sem vesel, da sem tukaj. Upam, da bodo navijači veseli tudi, ko bom igral," je povedal 30-letni vezist, ki bo v Milanu spet združil moči s trenerjem Lucianom Spallettijem, s katerim sta sodelovala že pri Romi.

Takole so Radjo Nainggolana v Milanu pozdravili navijači Interja:

"On je tisto, kar je Interju primanjkovalo," je ob prihodu Nainggolana povedal trener, ki je Inter v italijanskem prvenstvu v zadnji sezoni popeljal do četrtega mesta.

Inter se močno krepi za ligo prvakov

Belgijec je že četrta okrepitev Interja pred začetkom nove sezone. Brez odškodnine sta prišla dolgoletni bočni branilec Juventusa, ganski reprezentant Kwadwo Asamoah, in nizozemski reprezentančni branilec Stefan de Vrij, iz Siona je za sedem milijonov evrov prišel še mladi 20-letni italijanski bočni branilec Federico Dimarco, iz Argentine pa je njegov vrstnik, napadalec Lautaro Martinez, ki je navduševal v dresu Racinga. Zanj je Inter odštel 23 milijonov evrov.

Nainggolan Romo zapušča po štirih letih. Leta 2014 je v Rim prišel iz Cagliarija in Piacenze, v katero je iz Belgije prišel še kot mladinec.

Stefan de Vrij
Sportal De Vrij iz Lazia v klub, ki mu je speljal ligo prvakov
Ne spreglejte