favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu
nu
20 21.11.2017 20:01:41

VELIKA TOČKA! Mariborčani v sodniškem podaljšku izigrali Ruse in pograbili 500 tisočakov (video)

Reuters
Slovenski prvaki so v 5. krogu lige prvakov v Moskvi s Spartakom igrali neodločeno 1:1 (0:0).Zadetek za domače je v 82. minuti dosegel Ze Luis, v sodnikovem dodatku pa je izenačil Jasmin Mešanović.

Vijoličasti so se v ruski prestolnici pri stopinji pod ničlo dobro držali in imeli že pri izidu 0:0 lepo priložnost za vodstvo – strel Marka Šulerja je zaustavila vratnica. Na koncu so že skoraj ostali brez vsega, potem pa izigrali domačo obrambo, Marcos Tavares je na desni strani pretkano stekel v prostor, podal v sredino, kjer je bil Mešanović sam pred praznimi vrati in žogo le potisnil v domačo mrežo.

Mariborčani, ki se iz Moskve vračajo s pol milijona evrov, se bodo v šestem, zadnjem krogu skupinskega dela v Ljudskem vrtu merili s Sevillo.

spartak mb 6 re
Mario Pašalić se je leta 2017 še v dresu moskovskega Spartaka pomeril tudi z Mariborom.
Reuters


SPARTAK – MARIBOR 1:1 (0:0)
* Otkritje Arena, gledalcev 44.410, sodniki: Collum, McGeachie in Connor (vsi Škotska).
* Strelca: 1:0 Ze Luis (82.), 1:1 Mešanović (90.+2).
* Spartak: Selihov, Petković (od 73. Zobnin), Tasci, Kulepov, Kombarov, Fernando, Luiz Adriano, Popov (od 63. Melgarejo), Pašalić (od 53. Glušakov), Promes, Ze Luis.
* NK Maribor: Handanović, Milec, Šuler, Billong, Viler, Vrhovec (od 46. Vršič), Pihler, Kabha, Bohar (od 83. Mešanović), Bajde (od 68. Hotič), Tavares.
* Rumeni kartoni: Popov, Luiz Adriano, Kutepov; Vrhovec.
* Rdeč karton: /.

mesanovic 2 re
Reuters


Maribor je bil pred to tekmo v nezavidljivem položaju, saj ga je pri življenju obdržala le zmaga. A ekipi sta se tako kot na prvi tekmi v Ljudskem vrtu tudi tokrat razšli z neodločenim izidom 1:1. Točka Mariboru sicer ne zadostuje, da bi se prebil vsaj na tretje mesto skupine E, ki še vodi v nadaljevanje evropskih tekem, v evropsko ligo, kljub temu pa štajerski zasedbi prinaša nekaj evropskih zelencev za dosežen remi.

Prvi so bili v priložnosti gostitelji iz ruske prestolnice. V 5. minuti je poskusil Mario Pašalić, a meril preko gola. V 17. minuti so bili prvič v priložnosti Mariborčani, ko je z roba kazenskega prostora poskusil kapetan Marcos Tavares. Že minuto zatem so gostje na drugi strani izigrali mariborsko obrambo, ko so vijoličasti izgubili žogo na svoji polovici, a je dobro posredoval Marko Šuler.

spartak mb 7 re
Reuters


V 26. minuti so domači zapretili prek Luiza Adriana, ki je podal v sredino, na petih metrih je najvišje skočil Ze Luis, a ni bil dovolj natančen. Damijan Bohar je v 33. minuti proti vratom Spartaka sprožil preslab strel. Dve minuti kasneje je poskusil Blaž Vrhovec s 30 metrov, a ni dobro zadel žoge, ki je zato letela precej čez gol.

Gostujoči trener Darko Milanič je ob začetku drugega polčasa zamenjal Vrhovca in v igro poslal Dareta Vršiča, ki je takoj poživil igro vijolic. Vršič je s kakih 25 metrov izvajal prosti strel, poslal žogo v sredino, domači vratar je že bil premagan, a je preusmerjena žoga Marka Šulerja zadela le vratnico. V naslednjem napadu je Vršič poskusil še enkrat sam, a je žoga po njegovem strelu letela preko gola.

V 52. minuti so bili vijoličasti spet nevarni, a je Tavaresov strel prestregla domača obramba. V 63. minuti so domači zapretili preko Ze Luisa, zaključni strel je pripadel Fernandu, ki pa je streljal mimo. V 66. minuti je poskusil še Denis Glušakov, a Handanović s strelom po sredini ni imel težav.

Na drugi strani so mariborski napadalci preveč zapletali in iz dobrega poskusa ni bilo nič. Domači so v zadnjih minutah začeli plesti mrežo okrog vrat Maribora, Ze Luiz je v 78. minuti z glavo meril mimo. Pritisk ruske ekipe ni pojenjal. Premoč se je domačim obrestovala v 82. minuti. Lorenzo Malgarejo je bil pri žogi, poskusil podati, žoga pa se je odbila do Ze Luiza, ki je brez težav premagal Handanovića.

spartak mb 4 dw
Drago Wernig - TAKA


Mariborčani se niso vdali v poraz, še so poskušali, v 89. minuti je lepo žogo na glavo prejel Aleks Pihler, a je bil vratar Aleksandr Selihov na mestu. Ta v naslednjem napadu vijolic ni imel možnosti. Mariborčani so lepo preigrali domačo obrambo, Tavares je žogo nesebično lepo poslal v sredino, kjer je Jasmin Mešanović za prvi gol v ligi prvakov zadel nebranjeno mrežo.

V zadnjem, šestem krogu skupinskega dela v Maribor prihaja Sevilla, ki je na domačem igrišču zmagala s 3:0.

Članki iz rubrike