Ob jezeru drugi derbi kola

1. SNL: danes še tri tekme 16. kola, jutri zadnja.

Objavljeno
18. november 2017 01.59
Gorazd Nejedly
Gorazd Nejedly
Ljubljana – Dravograd, Kranj in Velenje so današnja prizorišča tekme 16. kola v 1. SNL, zadnje bodo jutri Domžale (17).

Po nesrečnem porazu v lokalnem derbiju je tretji . Rudar v položaju, ko lahko zdrsne na rob prve poloviceV najbolj neugodnem trenutku bodo Velenjčani gostili Gorico, ki je po domačem polomu s Triglavom izkoristila kvoto spodrsljajev. Domači trener Marijan Pušnik je dovolj izkušen, da se ne bi smel ujeti v zanko, kot se je kolega Miran Srebrnič proti Triglavu. Moštvo bo nabrusil, kolikor se le da, če bodo raven motivacije ujeli še znanje, taktična premetenost in odličnost, potem se Primorcem ne piše dobro.

Celjani že v času opoldanskega kosila v Dravogradu upajo na dosežek sezone – tretjo zmago v nizu, Triglav pa bi lahko celo preskočil na lestvici Aluminij, kar bi bilo za Štajerce veliko razočaranje. Ob idealnem razpletu v Velenju bodo Domžale po nedeljski tekmi in pričakovani zmagi proti Krškemu že tam, kamor realno sodijo – na tretjem mestu.

Pari 16. kola, sobota: Ankaran Hrvatini – Celje (sodnik Asmir Sagrković, 12), Triglav – Aluminij (Damir Skomina, 14), Rudar – Gorica (Dejan Balažič, 20.20); nedelja: Domžale – Krško (Bojan Tkalčič, 15).