Zgodovinska priložnost za Emo Kozin

»Ema je že spisala zgodovino slovenskega boksa in dokazala, da so tudi slovenski posamični športi na zemljevidu sveta.«

Objavljeno
22. september 2017 11.58
J. P.
J. P.

Ljubljana − Mlada slovenska boksarka Ema Kozin se je konec tedna v Augsburgu okitila z naslovom svetovne prvakinje v srednji kategoriji (do 72,5 kilograma) po verziji WBU, potem ko je na prireditvi »Tigers On Fire« ugnala prekaljeno 34-letno Gruzijko Jeleno Sikmašvili. Po zgodovinski zmagi pa obetavna najstnica že gleda naprej, 14. oktobra se bo namreč v Tivoliju v okviru dogodka CFC 4 borila za naslova po različicah WBC in WBF.

»Zelo sem vesela, da se mi je v Augsburgu posrečilo prikazati takšno predstavo, saj so se mi s tem uresničile želje. Tekmica je nudila zelo dober odpor, toda priprave, ki sem jih opravila v zadnjem času, so obrodile sadove. S trenerjem in številnimi sparing partnerji smo opravili veliko delo, zato se upravičeno veselimo uspeha. Priprave na vrhunec moje kariere že potekajo, borba s Kenijko Florence Muthoni bo zgodovinska priložnost tako zame kot predvsem tudi za slovenski boks,« je prepričana tekmovalka z vzdevkom »The Princess«.

»Naša 18-letna Ema je že spisala zgodovino slovenskega boksa. Boksati z izkušeno 16 let starejšo tekmico iz Gruzije in jo prepričljivo premagati ni mačji kašelj. S trdim delom je dokazala, da so tudi slovenski posamični športi na svetovnem zemljevidu. Celotna ekipa je ponosna nanjo, zdaj pa vsi skupaj že gledamo naprej, saj začenjamo priprave za napad na naslova WBC in WBF. Vabim vse ljubitelje boksa, da pridejo Emo podpret v Tivoli,« je pojasnil trener Kozinove Rudolf Pavlin.