Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 6. 2018,
21.52

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,35

Natisni članek

FIFA SP 2018

Sreda, 20. 6. 2018, 21.52

5 let, 10 mesecev

SP 2018, 7. dan (skupinski del - 2. krog)

Španci stežka prek Irana, Urugvaj in Rusija v osmino finala, Ronaldo novi rekorder

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,35
Španija Iran | Foto Reuters

Foto: Reuters

Na zadnji tekmi dneva so Španci v skupini B tesno premagali trdoživi Iran in se na vrhu lestvice izenačili s Portugalci, ki so z novim golom Cristiana Ronalda z 1:0 odpravili Maroko, ta se poslavlja od tekmovanja. Urugvaj je v drugem krogu z 1:0 premagal Savdsko Arabijo, tako da je jasno, da so si Urugvajci in Rusi že zagotovili nastop v osmini finala. 

Španci so bili v prvem polčasu po pričakovanju kakovostnejši tekmec, imeli terensko premoč, bili večino časa v iranski polovici, še najbolj razpoložen je bil David Silva, a jim skozi strnjeno obrambo ni uspelo prodreti. 

Tudi v začetku drugega polčasa so ritem sprva narekovali Španci, zapretili prek Sergia Busquetsa, a bili neuspešni. Do lepe priložnosti so v 53. minuti prišli Iranci, Karim Ansarifard je stresel zunanji del mreže. Minuto zatem so Španci s srečnim zadetkom Diega Coste, pri katerem so mu pomagali tudi nasprotniki, le prišli do tako želenega zadetka, po katerem je Iran pritisnil in v 63. minuti že slavil izenačenje. A zadetek po ogledu videoposnetka ni bil priznan, saj je bil Saeid Ezatolahi v prepovedanem položaju. Iranci niso obupali in bili v drugem polčasu v iskanju izenačujočega zadetka precej nevaren tekmec, a jim Davida de Gee ni uspelo premagati. Španci so zdaj s štirimi točkami na vrhu skupine s Portugalci, Iran ostaja pri treh. 

Suarez Urugvaju zagotovil osmino finala

V Rostovu na Donu je Urugvaj, ki podobno kot na prvi tekmi, ko je srečno premagal Egipt, spet ni bil prepričljiv, premagal Savdsko Arabijo z 1:0, potem ko je po napaki nasprotnikovega vratarja prvi gol na tem prvenstvu v 23. minuti zabil Luis Suarez. Do konca tekme se ni več dogajalo prav veliko in dvakratni svetovni prvaki se veselijo uvrstitve med najboljših 16.

Luis Suarez je zadel za minimalno zmago in osmino, s katero si je Urugvaj zagotovil napredovanje v osmino finala. Po njegovi zmagi je tam tudi že gostiteljica Rusija. | Foto: Reuters Luis Suarez je zadel za minimalno zmago in osmino, s katero si je Urugvaj zagotovil napredovanje v osmino finala. Po njegovi zmagi je tam tudi že gostiteljica Rusija. Foto: Reuters

Osmino finala so si zdaj teoretično zagotovili tudi Rusi, s katerimi se bodo Urugvajci v zadnjem krogu udarili za prvo mesto v skupini. Od prvenstva se poslavljata Egipt in Savdska Arabija.

Fotoutrinki 7. dne (Reuters):

Fotogalerija
1 / 34

Cristiano Ronaldo poskrbel za nov rekord in izločil Maročane

Spored sedmega dne svetovnega prvenstva se je začel na štadionu Lužniki v Moskvi, kjer je Portugalska prišla do zmage nad Marokom z 1:0, potem ko je do gola prišla že v četrti minuti, ko je z glavo zadel Cristiano Ronaldo. To je bil že njegov četrti gol na prvenstvu in 85. v reprezentanci, kar je nov evropski rekord. Legendarni madžarski nogometaš Ferenc Puskas, s katerim sta bila do zdaj skupaj na prvem mestu, je v dresu z državnim grbom v karieri zbral 84 zadetkov.

Potem so bili vseskozi boljši Maročani, ki pa niso znali najti poti do mreže portugalskega vratarja in so se kljub temu, da so imeli enkrat več strelov kot Portugalci, morali sprijazniti z novim porazom, po katerem so Severnoafričani že ostali brez možnosti za napredovanje.

 

 

Skupina A:

Skupina B:

Najboljši strelci:

4 - Ronaldo (Portugalska)
3 - Costa (Španija), Čerišev (Rusija)
- Dzjuba (Rusija), Kane (Anglija), Lukaku (Belgija)
- ...

Kazan 2018
Sportal Kazan
Lužniki Moskva Štadion SP 2018 Rusija
Sportal Moskva (Lužniki)
Rostov SP 2018
Sportal Rostov na Donu
Sportal Iran
Sportal Maroko
Sportal Španija
Sportal Portugalska
Sportal Urugvaj
Savdska Arabija
Sportal Savdska Arabija
Ne spreglejte