Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
21. 6. 2018,
10.12

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33

3

Natisni članek

Lionel Messi Lionel Messi FIFA SP 2018

Četrtek, 21. 6. 2018, 10.12

5 let, 10 mesecev

NAPOVED 8. TEKMOVALNEGA DNE SP 2018 (2. KROG)

Messi pred tekmo s Hrvaško trpi

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33

3

Lionel Messi | Foto Reuters

Foto: Reuters

Osmi dan svetovnega prvenstva v nogometu prinaša tri tekme drugega kroga v skupinah D in E. Najprej se bosta spoprijeli Danska in Avstralija, ob 17. uri sledi dvoboj med Francijo in Perujem, zvečer pa poslastica, na kateri ne bo manjkalo zvezdnikov, saj se bosta udarili Hrvaška in Argentina, pri kateri bo Lionel Messi iskal pot do prvega zadetka, a tudi prve zmage na tem prvenstvu.

Avstralija - Danska /danes ob 14.00/

Samara, kapaciteta 41.970, sodnik: Antonio Mateu Lahoz (Španija)

Verjetni začetni postavi:
Avstralija (4-4-2): Ryan; Behich, Milligan, Sainsbury, Risdon; Mooy, Rogic, Jedinak, Kruse; Juric, Leckie.
Danska (4-3-3): Schmeichel; Larsen, Christensen, Kjaer, Dalsgaard; Schone, Delaney, Eriksen; Sisto, Jorgensen, Poulsen.

Avstralija je proti Franciji zadela v polno z bele točke. Strelec je bil kapetan Mile Jedinak. | Foto: Reuters Avstralija je proti Franciji zadela v polno z bele točke. Strelec je bil kapetan Mile Jedinak. Foto: Reuters Nekdanji evropski prvaki (1992) bodo poskušali nadaljevati zmagoviti niz in v Rusiji vzeti mero še Avstraliji. ''Avstralci so zelo pogumni. Bojujejo se s srcem in so zelo zahtevni tekmec. Pod vodstvom Berta van Marwijka so vsak dan videti bolje,'' je selektor Danske Age Hareide pohvalil stanovskega kolega iz Nizozemske, ki na tem mundialu vodi kenguruje in je v prvem nastopu proti Franciji (1:2) pustil zelo dober vtis.

Danci, ki bi se z novim uspehom močno približali želenemu cilju, preboju med 16 najboljših, so plačali drago ceno za uvodno zmago na SP 2018, ko so ugnali živahni in napadalni Peru z 1:0. Do konca tekmovanja so ostali brez poškodovanega Williama Kvista, ki ga je naknadno zamenjal Lasse Schone.

Vratar Kasper Schmeichel bo poskušal ostati nepremagan že šestič zapored na danskih vratih. Načrte mu bo poskušal prekrižati tudi Avstralec Aaron Mooy: ''Morda bomo morali zaigrati še nekoliko bolj napadalno, kot smo proti Franciji. Potrebujemo zmago. Upam, da bomo imeli na voljo nekaj priložnosti in jih izkoristili,'' napoveduje zvezni igralec Huddersfield Towna, kjer si v angleški premier league deli slačilnico s Slovencem Jonom Stankovićem Gorencem.

Sportal Avstralija
Sportal Danska

Kaj pravi stavnica?

Stavnice v vlogo favorita postavljajo Dansko. Kvota za njeno zmago je pri Športni loteriji neprimerno nižja od tiste, ki jo ima Avstralija. Več o kvotah ...

 
Samara SP 2018
Sportal Samara

Francija – Peru /danes ob 17.00/

Arena Jekaterinburg, kapaciteta 33.061, sodnik: Mohammed Abdulla Hassan Mohamed (ZAE)

Verjetni začetni postavi:
Francija (4-2-3-1): Lloris; Pavard, Varane, Umtiti, Hernandez; Kante, Pogba; Matuidi (Dembele), Mbappe, Griezmann; Giroud;
Peru (4-2-3-1): Gallese; Advincula, Ramos, Rodriguez; Tapia, Yotun; Flores, Cueva, Farfan; Guerrero.

Francozi bi si z današnjo zmago na široko odprli vrata osmine finala. | Foto: Reuters Francozi bi si z današnjo zmago na široko odprli vrata osmine finala. Foto: Reuters Drugo srečanje 2. kroga skupine B bo na najbolj nenavadnem prizorišču SP 2018, pa tudi na najbolj vzhodnem mestu, ki gosti tekme letošnjega nogometnega vrhunca, v Jekaterinburgu.

Galski petelini so favoriti za osvojitev prvega mesta v skupini B. Proti Avstralcem so se morali pošteno potruditi, da so dobili prve tri točke (2:1). ''O tem, kdo bo igral, se bom odločil na dan tekme. V začetni enajsterici bi bil lahko tudi Olivier Giroud,'' je izpostavil prvega kandidata za igro v napadu. Blaise Matuidi bi lahko v udarnih 11 zamenjal Corentina Tolissa.

Proti Avstraliji je z bele točke zadel v polno Antoine Griezmann, ki je imel manjše zdravstvene težave, tokrat pa bo zvezdnik Atletica povsem nared. Drugi zadetek so si kenguruji zabili sami. Po strelu Paula Pogbaja je lastnega vratarja premagal Aziz Behich.

Peru je na uvodnem srečanju proti Danski zapravil veliko priložnosti in ostal brez točk(e). | Foto: Reuters Peru je na uvodnem srečanju proti Danski zapravil veliko priložnosti in ostal brez točk(e). Foto: Reuters

Selektor Peruja Ricardo Gareca zelo spoštuje Francijo, a se tudi zadeva, da lahko njegovi izbranci premagajo vsakogar. ''Imamo vse potrebno, kar bi lahko zadostovalo za zmago. Vemo, kaj moramo narediti, da bomo kos nalogi. Moramo ostati zvesti našemu slogu. Franciji ne bomo dovolili, da bi dominirala na igrišču,'' je odločen južnoameriški strateg.

Sportal Peru
Sportal Francija

To bo šele druga medsebojna tekma med Francijo in Perujem. Prvo je pred 36 leti dobil Peru z 1:0. Francozi so nazadnje na svetovnem prvenstvu izgubili proti tekmecu iz Južne Amerike leta 1978, ko so ostali praznih rok proti bodočim svetovnim prvakom Argentincem.

Kaj pravi stavnica?

Stavnice v vlogo favorita postavljajo Francijo. Kvota za njeno zmago je pri Športni loteriji neprimerno nižja od tiste, ki jo ima Peru. Več o kvotah ...

Štadion Jekaterinburg Ural SP 2018 Rusija
Sportal Jekaterinburg

Argentina - Hrvaška /danes ob 20.00/

Nižni Novgorod, kapaciteta 43.319, sodnik: Ravshan Irmatov (Uzbekistan)

Verjetni začetni postavi:
Argentina (4-2-3-1): Caballero; Salvio, Otamendi, Rojo, Tagliafico; Mascherano, Biglia; Pavon, Messi, Di Maria; Agüero. 
Hrvaška (4-2-3-1): Subašić; Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinić; Rakitić, Modrić; Perišić, Kramarić, Rebić; Mandžukić.

Lionel Messi bo danes lovil prvi gol na letošnjem SP. | Foto: Reuters Lionel Messi bo danes lovil prvi gol na letošnjem SP. Foto: Reuters Argentina je bila pred začetkom svetovnega prvenstva označena kot ena od najmočnejših zasedb, ki spada v ožji krog kandidatov za novega prvaka. Aktualni svetovni podprvaki imajo v svojih vrstah toliko zvezdniških napadalcev, da najboljši strelec Interja Mauro Icardi sploh ni odpotoval v Rusijo.

Prvi nastop, ki se je končal z remijem (1:1) proti disciplinirani Islandiji, pa je razkril nekatere slabosti dvakratnih svetovnih prvakov. Lionel Messi je imel na pladnju zmago, a je zapravil strel z bele točke, nogometni svet pa ga je postavil pod dodaten pritisk, ko izpostavlja strelski izkupiček razigranega Cristiana Ronalda (štirje zadetki na dveh tekmah), s katerim tako rad primerja kapetana Argentine.

Selektor Argentine: To ni pravično

Jorge Sampaoli bi se v primeru novega "spodrsljaja" znašel v velikih težavah. | Foto: Reuters Jorge Sampaoli bi se v primeru novega "spodrsljaja" znašel v velikih težavah. Foto: Reuters ''Leo si na svoja ramena ne sme naprtiti toliko pritiska. Vsak od nas lahko zapravi 11-metrovko. Včasih ti nogomet podari tudi neprijetno presenečenje. Razmišljanje, da je takrat, ko dosežeš gol za Argentino, to zasluga vseh, ko Argentina izgubi, pa je kriv Messi, ni pravično. Leo je najboljši igralec na svetu, a v nogometu vendarle ni tako, da bi lahko posameznik sam dobival dvoboj,'' brani kapetana selektor Jorge Sampaoli.

Oglasila se je tudi njegova mati Celia Cuccittini in zaupala, kako so kritike po zapravljenem kazenskem udarcu zelo prizadele slavnega sina.

''Njegova naloga je, da se vrne domov z lovoriko, da postane svetovni prvak. To je njegova velika želja. Zaradi tega pogosto trpi in joka. Tudi mi trpimo, ko spremljamo, kaj prestaja. Ko govorijo, da ne igra za reprezentanco z vsem srcem, me to kot njegovo mati zelo zaboli. Na srečo je tudi veliko oboževalcev, ki ga napajajo s pozitivno energijo. To zelo ceni,'' je dejala mama superzvezdnika Barcelone, ko je gostovala v televizijski oddaji Diario de Mariana.

Kaj zmore Hrvaška po aferi Kalinić?

Zlatko Dalić bo v nadaljevanju SP 2018 računal le na 22 igralcev, saj je Nikolo Kalinića poslal domov. | Foto: Reuters Zlatko Dalić bo v nadaljevanju SP 2018 računal le na 22 igralcev, saj je Nikolo Kalinića poslal domov. Foto: Reuters Na Hrvaškem v zadnjih dneh ni odmevala zmaga nad Nigerijo, ampak predčasno slovo Nikole Kalinića. Napadalec Milana ni bil zadovoljen z vlogo v ekipi, na zadnjih tekmah je zavrnil vstop s klopi in se izgovoril na domnevne zdravstvene težave, kar je selektorja Zlatka Dalića spravilo v tako slabo voljo, da ga je poslal domov. Da se je odločil prav, potrjujejo tudi besede hrvaških nogometašev, ki poudarjajo, da v izbrani vrsti ego posameznika ne bi smel prihajati na površje v tako negativni luči.

''Messi je najboljši igralec na svetu. Na igrišču ga ne more ustaviti noben igralec. Lahko pa ga ustavi naša igra. Njegovim soigralcem moramo preprečiti, da bo prejel žoge. Argentina pa vendarle ni le Messi. Imajo veliko dobrih igralcev, zato se ne bi smeli ujeti v zanko in razmišljali le o Messiju,'' je previden hrvaški selektor Dalić, ki bi si lahko z današnjo zmago že zagotovil nastop v osmini finala. ''Pred nami je najlažja tekma, saj nimamo nič za izgubiti,'' poudarja.

Sportal Hrvaška
Sportal Argentina

Hrvaška se je z Argentino pomerila štirikrat. Enkrat so zmagali slovenski sosedi, dvakrat pa gavči. Na SP sta se že pomerili leta 1998, ko je Argentina zmagala z 1:0, a se je pozneje bolj smejalo Hrvaški, saj je prišla do tretjega mesta, Južnoameričani pa so izpadli v četrtfinalu.

Kaj pravi stavnica?

Stavnice v vlogo favorita postavljajo Argentino. Kvota za njeno zmago je pri Športni loteriji neprimerno nižja od tiste, ki jo ima Hrvaška. Več o kvotah ...

Nižni Novgorod Štadion SP 2018 Rusija
Sportal Nižni Novgorod
Ne spreglejte