Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
14. 5. 2018,
11.15

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

TV Telekoma Slovenije Wes Ball Dylan O'Brien film trilogija

Ponedeljek, 14. 5. 2018, 11.15

4 leta, 6 mesecev

Že v videoteki DKino!

Labirint: Zaton (Maze Runner: The Death Cure)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Labirint: Zaton (Maze Runner: The Death Cure)

V sklepnem delu distopične filmske sage, ki temelji na romanih Jamesa Dashnerja, se pridružite Thomasu in njegovi skupini pobeglih Jasnikov na njihovi zadnji in najnevarnejši odpravi.

ZDA/2018/137 min.
Režija: Wes Ball
Igrajo: Dylan O'Brien, Kaya Scodelario, Thomas Sangster, Rosa Salazar, Ki Hong Lee, Dexter Darden
Žanr: Akcijski ZF-triler
Ocena IMDb: 6,3/10│ Rotten Tomatoes: 42 % │ Uporabniki Googla: 94 %

Da bi Thomas in drugi pobegli Jasniki rešili svoje prijatelje, morajo vdreti v legendarno Poslednje mesto, toda ta labirint pod nadzorom organizacije ZLOBA se bo izkazal za najsmrtonosnejšega do zdaj.

Vsakdo, ki bo prišel iz labirinta živ, bo prejel odgovore na žgoča vprašanja, ki si jih Jasniki zastavljajo vse od trenutka, ko so prvič prispeli vanj.



"Tretji in zadnji del znanstvenofantastične serije filmov, ki temeljijo na knjigah Jamesa Dashnerja, bo ljubiteljem prvih dveh delov ponudil natanko to, kar so iskali. Bruce Demara, Toronto Star


V videoteki DKino si oglejte tudi filma Labirint (2014) in Labirint: Pogorišče (2015)!

"Čeprav zanašanje na očitna čustva ne predstavlja vabe za oskarje, pa to vsekakor poganja naprej napet in popolnoma prijeten akcijski film, kot je Labirint: Zaton." Johnny Oleksinski, New York Post


Labirint: Zaton (Maze Runner: The Death Cure) | Foto:


Zanimivosti:

Labirint: Zaton je sklepni del trilogije, ki temelji na priljubljenih znanstvenofantastičnih romanih ameriškega pisatelja Jamesa Dashnerja.

Prvi del, naslovljen Labirint, je prišel v kinematografe septembra 2014, drugi del Labirint: Pogorišče pa leto pozneje. Vse tri filme je režiral Wes Ball, celotna trilogija pa je v svetovnih kinematografih zaslužila 945,5 milijona ameriških dolarjev.

• Premiero filma so načrtovali za februar 2017, a se je glavni zvezdnik trilogije Dylan O'Brien (Thomas) med snemanjem začetne sekvence na vlaku marca 2016 tako hudo ponesrečil, da so morali ustvarjalci produkcijo za eno leto prekiniti.

Labirint: Zaton (Maze Runner: The Death Cure) | Foto:

Snemanje filma so lahko nadaljevali šele februarja 2017, ko je O'Brien dokončno okreval, premiero filma pa smo dočakali januarja letos. Ironija je, da knjižna predloga dogajanja na vlaku sploh ne vsebuje.

• V nekem prizoru Teresa in Ava predstavljata podatke članom uprave organizacije ZLOBA. Samo eden član uprave ne spregovori niti besede in tega je upodobil avtor knjižnih predlog.

• Tri člane igralske zasedbe filma smo lahko spremljali tudi v seriji Igra prestolov. To so Thomas Brodie-Sangster, Nathalie Emmanuel in Aidan Gillen.


V videoteki DKino si oglejte tudi:


Napovednik filma Labirint: Zaton:

Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.


Film si lahko ogledate tudi v HD-kakovosti!

Vsebine visoke ločljivosti so na voljo uporabnikom, ki dostopajo do televizije Telekoma Slovenije prek optičnih povezav Telekoma Slovenije, uporabljajo BOX in imajo vsaj HD-ready TV-sprejemnik. Za preizkus delovanja HD-vsebin v videoteki DKino uporabite brezplačen predogled.

Ne spreglejte