GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

nu
nu
0 23.09.2017 13:45:56

ODMEVNO RAZKRITJE poletne sage, ki se ni uresničila: OSUPLJIVE številke, s katerimi je Barcelona snubila Coutinha

Profimedia
Nemški Der Spiegel je razkril podrobnosti poletne prestopne sage med Barcelono in Liverpoolom.

Klubi so velikokrat v nemilosti svojih lastnih nogometašev. Čeprav jih drago plačujejo, to postane povsem nepomembno, ko se odločijo zamenjati delodajalca. In tedaj so roke lastnikov klubov bolj kot ne zvezane. Toda pri Liverpoolu so se takšni praksi odločno uprli, poleti so odbili vse napade Barcelone, čeprav njihov zvezdnik  Philippe Coutinho ni skrival želje po selitvi na stadion Camp Nou. In ni ga težko razumeti! Nemški Der Spiegel je namreč razkril NARAVNOST OSUPLJIVE številke, s katerimi so Katalonci medse vabili nekdanjega nogometaša milanskega Interja.


Kot so razkrili Nemci, je Barcelona na Anfield poslala tri uradne ponudbe za Brazilca. Prva je bila vredna okrog 72 milijonov funtov, Liverpool jo je zavrnil 20. julija in sporočil, da Coutinho "ni naprodaj za nobeno ceno". Na začetku avgusta se je Barcelona vrnila s ponudbo v višini 90 milijonov evrov, tedaj pa je bil odgovor Liverpoola že precej bolj oster. "Prijateljsko bi vas rad pozval, da prenehate nadlegovati Coutinha javno in zasebno. Ni ga denarja, zaradi katerega bi si premislili," je Barceloni odgovoril športni direktor rdečih Michael Edwards. Toda Barcelona ni odnehala in ob koncu prestopnega roka je sledila še tretja ponudba, ki je bila vredna osupljivih 114 milijonov funtov. Toda tudi ta je bila zavrnjena.

Toda to ni vse, Der Spiegel se je hkrati dokopal do podatkov, da bi Coutinho v primeru prestopa podpisal petletno pogodbo, ki bi mu prinesla - POZOR! - astronomskih 115 milijonov evrov! Ali dvakrat toliko, kot dobi z igranjem pri Liverpoolu. Ob tem bi nogometašev agent prejel 10 milijonov evrov bonusa, a le v primeru, da prestop ne bi bil vrednejši od 100 milijonov evrov. Iz elektronske pošte, so katere so se dokopali novinarji omenjenega medija, je razvidno tudi, da Liverpool tik pred koncem tržnice za Coutinha ni zahteval 183 milijonov funtov, kot so trdili pri Barceloni.

Članki iz rubrike