Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
20. 10. 2018,
17.13

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,54

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije ND Gorica NK Maribor NK Maribor

Sobota, 20. 10. 2018, 17.13

5 let, 6 mesecev

Nevsakdanji uvod derbija v Novi Gorici

Simpatično in ganljivo, vrtnice in vijolice osrečile starostnike #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,54

Prireditelji derbija 13. kroga Prve lige Telekom Slovenije med Gorico in Mariborom so v soboto polepšali dan članom doma upokojencev Nova Gorica. Športnega spektakla so se udeležili kot spremljevalci, na igrišče pa sta jih popeljali enajsterici obeh klubov. Najstarejši starostnik, ki je sodeloval v nevsakdanjem uvodu prvoligaškega obračuna, je star natanko 101 leto.

Nogomet je najbolj priljubljena postranska reč na svetu, ki jo obožuje mlado in staro. Nogometaši so vajeni, da jih na igrišče popeljejo najmlajši. Navadno se jim pri vstopu na igrišče pridružijo mladi ljubitelji nogometa, ki uživajo v druščini vzornikov, v soboto pa je bilo v sončni Novi Gorici nekoliko drugače.

Pred derbijem 13. kroga Prve lige Telekom Slovenije so se v središču pozornosti znašli starostniki iz novogoriškega doma upokojencev. Nekateri lahko hodijo le s pomočjo bergel, nekateri si morajo pri gibanju pomagati z vozički, a se to ni izkazalo za preveliko oviro. Prav vsi so prispeli na cilj, na sredino igrišča, kjer jih je čakalo posebno presenečenje.

Pomagali so tudi sodniki

Kapetan Marcos Tavares je prejel darilo iz rok predstavnika novogoriških upokojencev. | Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Kapetan Marcos Tavares je prejel darilo iz rok predstavnika novogoriških upokojencev. Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Običajno nogometaše na igrišče pospremijo najmlajši, tokrat pa so na središče zelenice v novogoriškem Športnem parku starostnike pospremili nogometaši. Vseh 22, ki so začeli tekmo. Prvokategorniki Gorice in Maribora, klubov z bogato zgodovino, ki sta v soboto odigrala že 95. prvoligaški obračun, so se izkazali.

Rade volje so zavihali rokave in pomagali starostnikom. Pridružili so se jim tudi delivci pravice, starostniki, najstarejši je štel natanko 101 leto, pa so nasmejani in ponosni prispeli na želeni cilj.

Tam so lahko izkusili, kako se pred začetkom dvobojev počutijo prvoligaški nogometaši, ko jim zaploskajo navijači. Ob velikem aplavzu je sledila skupinska fotografija, starostniki, ki so ob tej priložnosti nosili navijaška obeležja obeh klubov, pa so poskrbeli še za priložnostna darila, ki sta ju prejela oba kapetana. Prireditelji so jim polepšali dan in dokazali, da nogomet, kar se tiče ljubezni in starosti navijačev, resnično ne pozna meja.

Sportal Goriški velikan, ki si je trikrat zapored podredil vso konkurenco #video
Sportal Pravljica, ki je z denarjem ni mogoče kupiti #video
Ne spreglejte