Zmage na mestnem obračunu v Manchestru med Cityjem in Unitedom se je pričakovano veselil aktualni angleški prvak, ki je bil boljši s 3:1 in tako še poglobil krizo rdečih vragov. Ti imajo eno najslabših sezon v zadnjih letih, saj se jim je sploh prvič po sezoni 1990/1991 primerilo, da so v uvodnih dvanajstih krogih izgubili že štiri prvenstvene dvoboje, vse prej kot blesteča pa je tudi njihova razlika v golih. Ta je z 20 doseženimi in 21 prejetimi goli celo negativna, česar navijači trikratnih evropskih prvakov ne pomnijo že štiri desetletja.

Čeprav je United z 20 naslovi državnega prvaka najuspešnejši angleški klub, pa od zadnjega naslova v premier ligi minevajo že štiri leta. Na vnovičnega bodo skoraj zagotovo morali počakati vsaj še eno sezono, saj so z le 20 osvojenimi točkami komaj na osmem mestu. »Nismo niti med četverico najboljših, le kako naj potem razmišljamo o osvojitvi naslova? Poskušali se bomo boriti, znižati razkorak in se prebiti med štiri najboljše,« je po tekmi dejal trener poražencev Jose Mourinho. Portugalec je na stadionu Etihad vodil že svojo jubilejno 300. tekmo v angleškem prvenstvu. Od tega jih je dobil kar 63 odstotkov oziroma 189.

Bayern že izgubil naslov?

Enako število točk kot Manchester United je ob odigranem krogu manj v prvenstvu zbral tudi Bayern München. Bavarci so v hudi tekmovalni krizi, saj so v zadnjih letih slabše začeli le še v sezoni 2010/2011 pod vodstvom nizozemskega trenerja Luisa van Gaala. Minuli konec tedna so serijski nemški prvaki igrali derbi z Borussio Dortmund in izgubili z 2:3.

V kako resnih težavah je Bayern, dovolj zgovorno kaže podatek, da so na zadnjih sedmih tekmah osvojili le osem točk, po neuspehu na Westfalenstadionu pa se je njihov zaostanek za vodilnimi Dortmundčani povečal na sedem točk. Pri tem je zanimivo, da mu tako visokega zaostanka, četudi je do konca prvenstva še 23 krogov, ni še nikoli uspelo nadoknaditi.

Da so živci v slačilnici ekipe iz Münchna močno načeti, priča incident, ki se je zgodil po tekmi. Zakuhal ga je kar zvezdnik Bayerna Franck Ribery. Petintridesetletnik je na poti od garderob do avtobusa sprva verbalno napadel francoskega novinarja Patricka Guillouja, nato pa z njim obračunal še fizično.

Kot poroča nemški tabloid Bild, je nogometaša iz tira vrgel komentar novinarja, ki je Riberyja označil za glavnega krivca za dva prejeta gola Bavarcev. Incident, ki ga je vodstvo Bayerna ostro obsodilo, sta sicer prekinila Riberyjev soigralec Rafinha in strokovni komentator Jean-Pierre Papin.

»Franck Ribery nas je obvestil, da se je sporekel z rojakom Patrickom Guilloujem, ki ga pozna že vrsto let. V soboto zvečer smo se z njim dogovorili, da bomo čim prej govorili o incidentu in zadevo pustili za seboj. Gospod Guillou nam je dal vedeti, da je to tudi v njegovem interesu,« je sporočil športni direktor Bayerna Hasan Salihamidžić.

Juventus in PSG ostajata nepremagljiva

Če Bayernu in Unitedu nič ne gre od rok, pa to ne velja za Juventus v Italiji in PSG v Franciji. Tako eden kot drugi sta tudi v zadnjem prvenstvenem krogu vpisala zmago in tako ostajata neporažena v letošnji sezoni. Torinčani so tokrat gostovali pri padlem evropskem velikanu Milanu in slavili zmago z 2:0. Doslej so osvojili že 34 točk, kar je po dvanajstih prvenstvenih tekmah v serie A absolutni rekord.

Še boljši so Parižani, ki imajo po trinajstih krogih prav toliko zmag. Od lanskega podprvaka Monaca, ki mu grozi celo izpad iz lige, so so bili boljši s kar 4:0 in tako še popravili absolutni evropski klubski rekord po zaporednem številu zmag, ki so ga dosegli pred dobrim tednom dni.