Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 9. 2017,
9.47

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

pokal narodov Antonio Cairoli Bogomir Gajser Tim Gajser Tim Gajser motokros MXGP

Petek, 22. 9. 2017, 9.47

6 let, 6 mesecev

Intervju

Tim Gajser: Iz napak sem se naučil, zdaj sem še bolj motiviran #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Tim Gajser | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Tim Gajser, ki je letošnjo sezono MXGP končal na petem mestu, zatrjuje, da so ga padci izučili in ga je ta sezona vzponov in padcev naredila še močnejšega. Prihodnje leto, ko se mu bo v Hondini tovarniški ekipi pridružil Brian Bogers, znova cilja na naslov svetovnega prvaka.

Tim, sezono vzponov in padcev ste končali z drugim mestom v Franciji. Gotovo pravi rezultat za zaključek?

To je bila želja, cilj, ko sem se vračal po poškodbi: zaključiti sezono močno, dobro, v dobri kondiciji. To smo na zadnji tekmi tudi pokazali. Prvo vožnjo sem zmagal, na drugi potem malo slabše štartal, niti nisem mogel dobro pritiskati, saj smo naredili napako pri izbiri gume. A na koncu je drugo mesto z istim izkupičkom točk dobra popotnica za naslednjo sezono in tudi zdaj za pokal narodov.

Prvaku Antoniu Cairoliju in Jeffreyju Herlingsu se torej za naslednje sezono lahko znova tresejo noge?

Tim Gajser Trentino | Foto: Grega Valančič / Sportida Foto: Grega Valančič / Sportida Ne samo zaradi mene. Mislim, da nas je ogromno tekmovalcev, ki bomo prišli zelo močni naslednje leto, ki sem nam je v drugi polovici sezone forma izboljševala. Mislim, da bo naslednja sezona zelo zanimiva. Tudi nekaj fantov pride iz MX2, zelo močnih. Konkurence ne bo manjkalo. Jaz se že veselim naslednje sezone.

Torej zagotovo ostajate v MXGP? Da znova osvojite naslov prvaka?

Vsekakor. Letos smo naslov izgubili. Sezona je bila z veliko vzponi in padci. Tudi nekaj zelo dobrimi rezultati, zmagami; potem malo slabšimi rezultati. Dejansko vse sem izkusil v letošnji sezoni, ampak najbolj pomembno je, da nikoli nisem obupal. Po vsakem padcu sem se pobral, prišel nazaj, naredil spet dober rezultat in to je zelo pomembno.

Kaj ste se naučili od takšne sezone?

Minuli konec tedna ste prvič v karieri dirkali brez prisotnosti očeta, ki je v bolnišnici. Je bilo zato težje?

Me je bilo kar malo strah iti na tekmo brez očeta. To dejansko nisem še nikoli prej izkusil. Je bilo spet nekaj novega zame. Mislim, da sem to kar dobro opravil. Ni bilo očeta na tekmi, da bi šel pred mojo dirko pogledat linije in mi jih potem povedal. To sem moral sam narediti, iti na progo, pogledati linije, kje so boljše, kje so slabše. Z očetom sva bila sicer v kontaktu po telefonu. Da sva se zmenila, kakšen načrt bom naredil, kakšne gume, vzmetenja bomo dali gor. A dejansko je bilo kar težko, ker ga ni bilo zraven. Komaj čakam, da bo v prihodnje spet ob meni na tekmah, ker je dejansko lažje.

Z vami bo že naslednji konec tedna na pokalu narodov. Zdi se, da je letos ekipa močna kot že dolgo ne.

Tim Gajser Trentino | Foto: Grega Valančič / Sportida Foto: Grega Valančič / Sportida V ekipi je zelo veliko pozitivne energije. Vsi si želimo narediti dober rezulal, kar je zelo pomembno. Vsi trije smo v dobri formi. Zelo pomembno je, da pridemo skozi kvalifikacije, v katerih smo imeli v preteklosti veliko smole. Upam, da bo letos tudi nam sreča naklonjena. Če pridemo skozi to, se lahko v finalu sprostimo in naredimo vrhunski rezultat.

In to je?

Ne vem. Mogoče tudi prva deseterica! (smeh) Bomo videli. Vse je odvisno od naših voženj. To je tekma, ko ni odvisno samo od tebe. Vsi trije kot ekipa moramo sodelovati, moramo dati vse od sebe.

Ne spreglejte