Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 12. 2017,
17.57

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Kenan Pirić Zlatko Zahović

Ponedeljek, 11. 12. 2017, 17.57

6 let, 4 mesece

Kenan Pirić prihaja v Maribor

Znana je prva okrepitev Zlatka Zahovića

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Kenan Pirić | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Bosanski vratar Kenan Pirić je podpisal triletno pogodbo s slovenskim nogometnim prvakom Mariborom, poroča Sport.ba. 23-letni član Zrinjskega v Slovenijo prihaja po koncu sezone.

Športni direktor Maribora Zlatko Zahović je že prejšnji teden povedal, da ima že dogovorjenih nekaj prihodov in zdaj je jasno, kdo je eden izmed njih. Resda v Maribor ne bo prišel januarja, ampak šele po koncu sezone, a Kenan Pirić naj bi triletno pogodbo z Mariborom že podpisal.

Gre za vratarja Zrinjskega, ki so ga Mariborčani poleti izločili na poti do lige prvakov. Da je podpisal za Maribor, je potrdil tudi njegov menedžer Admir Husarić, ki je poleti posredoval pri prihodu še enega nekdanjega člana Zrinjskega, napadalca Jasmina Mešanovića, ki se je v vijoličastem dresu zelo izkazal.

Kmalu v Mariboru trije nekdanji člani Zrinjskega?

Prav lahko se zgodi, da bo član Maribora kmalu postal še en nogometaš prvaka BiH Zrinjskega, ki je prvi del te prvenstvene sezone končal na drugem mestu s točko zaostanka za Željezničarjem iz Sarajeva, katerega član je slovenski vezist. Sport.ba namreč piše, da je blizu podpisa pogodbe še vezist Marijan Čavar.

Športni direktor Maribora Zlatko Zahović že zdaj misli na prihodnost. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Športni direktor Maribora Zlatko Zahović že zdaj misli na prihodnost. Foto: Morgan Kristan / Sportida

Bosanski reprezentant, ki še čaka na debi

Pirić, ki je branil tudi na obeh tekmah proti Mariboru (prejel je tri gole), je sicer eden izmed treh vratarjev, ki so bili v zadnjem času na reprezentančnem seznamu BiH, čeprav za zdaj za člansko izbrano vrsto svoje države še ni zaigral.

V tej sezoni je v prvenstvu na 17 tekmah prejel 14 golov in na kar devetih tekmah ohranil nedotaknjeno mrežo. V Tuzli rojeni vratar, ki v višino meri 188 centimetrov, je član Zrinjskega od februarja letos in se je z njim veselil naslova bosanskega prvaka. Pred prihodom v Mostar je igral še za Slobodo iz Tuzle in OFK Gradino.

Prvi vratar Maribora v tej sezoni je seveda Jasmin Handanović. Preostala vratarja sta 26-letni Hrvat Matko Obradović in 23-letni Slovenec Aljaž Cotman.

Ne spreglejte