Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 10. 2018,
18.44

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,67

2

Natisni članek

Veselin Vujović poškodba Celje Pivovarna Laško Matic Grošelj

Četrtek, 18. 10. 2018, 18.44

5 let, 6 mesecev

matica grošlja čaka dolgo okrevanje

Udarec za mladeniča, na katerega računa tudi Veselin Vujović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,67

2

Celje Pivovarna Laško Flensburg | Gal Marguč (povsem levo) je že prestal operacijo in naj bi se vrnil čez mesec dni, za Matica Grošlja pa je sezona končana. | Foto Grega Valančič/Sportida

Gal Marguč (povsem levo) je že prestal operacijo in naj bi se vrnil čez mesec dni, za Matica Grošlja pa je sezona končana.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Nič ne bo s hitro vrnitvijo desnega zunanjega rokometaša Celja Pivovarna Laško Matica Grošlja na tekmovališča. Poškodba kolena 21-letnika, ki ga je Veselin Vujović uvrstil na seznam kandidatov za kvalifikacije za EP, je prehuda, sezona zanj pa že končana.

Celje Pivovarna Laško Flensburg
Sportal Bolnišnica v Celju, v Francijo tudi z mladinci

Obračun državnega prvenstva med Trebnjim in Celjem pred tednom dni je močno zdesetkal vrste državnih prvakov. Poškodovala sta se Gal Marguč in Matic Grošelj. Prvi si je zlomil sredinec desne roke in v začetku tedna prestal operacijo. Po ocenah kluba ga čaka mesec okrevanja, nato pa naj bi se 21-letnik vrnil na igrišče. 

Predčasen konec sezone

Precej dlje bo odsoten Grošelj, ki je utrpel poškodbo zunanjega kolateralnega ligamenta kolena. Celjani so pred tednom dni upali, da bi se Trboveljčan vrnil v štirih ali šestih tednih. "Bomo pa v prihodnjih dneh opravili še magnetno resonanco in preverili diagnozo," je takrat dejal klubski zdravnik Sašo Djurič. 

Po nekaj dneh so prišle slabe informacije, poškodba sprednje križne vezi je tako huda, da je za desnega zunanjega igralca Celja sezona že končana. Grošlja v prihodnjih tednih čaka operacijo, nato pa dolgotrajno okrevanje.

Na seznamu za prvi cikel kvalifikacij za EP

Na obetavnega levičarja je pozoren tudi selektor slovenske rokometne reprezentance Veselin Vujović, ki je slovenskega upa uvrstil na seznam kandidatov za kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2020, a bo moral na debi še počakati. Slovenci bodo kvalifikacije začeli prihodnjo sredo, ko bodo v Mariboru gostili Latvijce, v nedeljo pa gostovali pri Estoncih.

Veselin Vujović
Sportal Brez kapetana, a z novimi močmi v boj za evropsko prvenstvo

Domen Makuc bo vsaj do konca leta opravljal rehabilitacijo in treniral po posebnem programu. | Foto: Mario Horvat/Sportida Domen Makuc bo vsaj do konca leta opravljal rehabilitacijo in treniral po posebnem programu. Foto: Mario Horvat/Sportida

Dolg seznam poškodovanih 

Med poškodovanimi sta bila še pred Margučem in Grošljem tudi Domen Makuc in Josip Šarac. Prvemu je pred časom ponagajalo koleno. V klubu so se odločili, da bo do konca leta opravljal rehabilitacijo in treniral po posebnem programu. Če bodo preiskave nato pokazale, da se je poškodba umirila, se bo 18-letnik priključil treningom, v nasprotnem primeru bodo sprejeli nove ukrepe. Tudi Šarac se ubada s poškodbo kolena.

Preberite še:
Celje Pivovarna Laško
Sportal Celjani na zaostali tekmi 1. kroga boljši od Kopra
Branko vujović
Sportal Celjani zanesljivo prek Hrastnika, Ribničani tudi po derbiju ostajajo neporaženi
Ne spreglejte