Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
18. 1. 2018,
15.08

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,43

3

Natisni članek

EP Hrvaška 2018 #zanase #zanaše zanaše Miha Zarabec Rokometna reprezentanca slovenska rokometna reprezentanca

Četrtek, 18. 1. 2018, 15.08

6 let, 3 mesece

Miha Zarabec

Odgovarja na očitke: "Povejte nam to v obraz" #foto

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,43

3

Slovenija Črna gora Euro 2018 | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Miha Zarabec, po formi eden najboljših, če ne kar najboljši slovenski rokometaš na EP na Hrvaškem, je svoje mojstrstvo pokazal tudi proti Črni gori. Selektor Veselin Vujović ga v ogenj ni poslal od prve minute, a ko je bilo potrebno, je Trebanjec prišel v igro in pomagal, da so se stvari postavile na pravo mesto.


Slovenija je v drugi del v Varadžinu prenesla le eno točko, a razplet v skupini D je bil tak, da je pot do polfinala še povsem odprta. Zarabec meni, da so Slovenci tudi zaradi teh izidov na odločilni tekmi na začetku igrali v krču.

"Vsi rezultati so nam šli na roko in z mislimi smo bili bolj manj že v Varaždinu. Nismo se zavedali, kako resna tekma je to za nas, saj bi v primeru poraza šli celo domov. Na srečo se nam je v drugem polčasu uspelo zbrati in v kratkem času narediti veliko razliko. Hvala bogu, da se je tako izteklo."

Se bo Slovenija uvrstila v polfinale EP na Hrvaškem?

  • Da.
    89,38 %
    1885 glasov
  • Ne.
    10,62 %
    224 glasov
Oddanih 2109 glasov

"Najbolj boli, ko se zgodi krivica"

Najbolj boli, ko se ti zgodi krivica, poudarja Miha Zarabec. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Najbolj boli, ko se ti zgodi krivica, poudarja Miha Zarabec. Foto: Žiga Zupan/Sportida O dogodkih po tekmi z Nemčijo v nasprotju z drugimi fanti ni hotel govoriti, a upa, da je najhuje za njimi in da se o takih stvareh ne bo več treba pogovarjati.

"Upam, da so ti dogodki kaj premaknili, da se bodo stvari popravile in da takih napak ne bo več. Če bi si Nemci pravično priigrali remi, bi jim dali roko, tako pa … Najbolj boli, ko se zgodi krivica," se spomin nehote vrne k odločitvi litovskih sodnikov, ki je zamajala kredibilnost Evropske rokometne zveze (EHF).

"Vse je še v naših rokah"

Če ti šport enkrat nekaj vzame, ti slej kot prej tudi vrne. Slovencem ni bilo nič podarjeno, vseeno pa so bili rezultati v skupini D taki, da je še vse odprto. "Sam pravim, da je vsaka stvar za nekaj dobra. Rezultati v skupini D so nam šli na roko, kar pomeni, da je spet vse v naših rokah. Če bomo pravi, gremo lahko daleč, o čemer pa ne dvomim," pravi 26-letni organizator slovenske igre.

Fotogalerija Žige Zupana/Sportida:

Fotogalerija
1 / 84

Proti Danski potrebujejo dve točki

Že v petek Slovenijo čaka obračun z odlično Dansko, aktualno olimpijsko prvakinjo, ki je na poti na olimpijski prestol v Riu 2016 v četrtfinalu s 37:30 razbila tudi slovensko izbrano vrsto.

"Proti Danski potrebujemo dve točki. Do teh moramo priti, kakor vemo in znamo. Moramo se spustiti v boj in jih pretepsti," je režiser slovenske igre odločen pred prvo tekmo drugega dela. Za konec je odgovoril na očitke, ki krožijo po različnih rokometnih forumih, češ da je Slovenija najbolj pretepaška ekipa na Hrvaškem in da vse bolj spominja na ragbi kot na rokomet. Tudi Trebanjec se je na tem prvenstvu s pomočjo nasprotnih igralcev že večkrat znašel na tleh, a se ni nikoli pritoževal.  | Foto: Mario Horvat/Sportida Tudi Trebanjec se je na tem prvenstvu s pomočjo nasprotnih igralcev že večkrat znašel na tleh, a se ni nikoli pritoževal. Foto: Mario Horvat/Sportida

"Rokomet ni šah"

"Ne vem, tega sam nisem niti prebral niti slišal. Čudno je, da tega nihče ne pove na glas ali nam v obraz. Je pa res, da se požvižgam na govorice. Prav je, da se nas bojijo. To je rokomet, ne igramo šaha, da bi se morali gledati. Tudi nas ni nihče 'šparal' in ne vidim nobene težave," je pogovor sklenil Zarabec. 

Slovenske rokometaše prva tekma drugega dela čaka v petek ob 20.30, ko jim bo nasproti stala odlična Danska.

Ne spreglejte