Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 26.05.2017 09:56:32

Proti Italijankam za medaljo

Naša dekleta mirno pričakujejo obračun z Italijankami.
psno
Osma ura je vsekakor malce zgodnja ura za tekmovanje, toda naših igralk tu v Nemčiji ne skrbi kaj preveč.

Nasprotnice Italijanke so zelo primerne za uigravanje. V tej tekmi četrtfinala na svetovnem prvenstvu smo seveda veliki favoriti, saj so naše zahodne kvalitetno vendarle občutno slabše. Za trenerja Lada Gobca in pa za igralke, je to dobra priprava za sobotno polfinale, kjer pa nas čaka najmočnejši možni tekmec. Pomerili se bomo z zmagovalcem tekme med dvema našima sosedoma Madžarkami in Hrvaticami. Ene kot druge spadajo v sam svetovni vrh kegljanja, Hrvatice so celo branilke naslova. Pred dvema letoma so naše s Hrvaticami v polfinalu malce nesrečno izgubile in Hrvatice so potem ponujeno priložnost znale izkoristiti.

Italijanke so igrale v skupini C, kjer so v prvem krogu malce presenetljivo in tudi srečno premagale igralke Bosne in Hercegovine z slabim rezultatom. Slednje so potem kar dvakrat popravljale rekord in obakrat presegle mejo 3400 kegljev. Italijanke pa so bile še najboljše proti Čehinjam, ko so podrle 3324 kegljev. Še prej pa so izgubile z domačo ekipo, ki je nastopila kot sparing partner.

Toda to ne pomeni, da bo trener Gobec spreminjal postavo. Ponovno bo krenil z najboljšimi in kasneje, ko bo zagotovljena zmaga, bo verjetno spet ponudil priložnost kateri od rezervnih igralk. Za samo tekmo je selektor Lado Gobec, ki se lahko pohvali že številnimi medaljami v ekipni konkurenci in tudi naslovi prvakinj, dejal: "Tekmo bomo začeli v standardni postavi. Lahko se zgodi, da bom malce premešal vrstni red. o tem pa razmišljam, da bi lažje katero od tistih igralk, ki zaradi poškodb niso mogle opraviti kompletnih priprav, vsaj malo odpočil. Seveda moramo misliti tudi za naprej. Verjamem v zelo zanesljivo zmago, seveda, če bodo punce šle v tekmo kolikor se da odgovorno in brez podcenjevanja. Še dobro, da imamo potem celo popoldne prosto in se bodo dekleta lahko pripravila in tudi spočila za sobotni jutranji polfinale."

V večernem programu pa so Nemci hitro razblinili vse dvome in dobesedno ponižali Romune. Na sosednih stezah pa so blesteli Srbi. Publiko, tudi Nemce pa je dvignil na noge neverjetni mladi, komaj 23-letni Srb Igor Kovačić, ki se je zaustavili pri neverjetnih 718 kegljih in tako le za deset kegljev zgrešil svetovni rekord za mlajše člane, ki ga ima njegov soigralec Vilmoš Zavarko, in za šestnajst kegljev članskega, ki je v lasti Madžara Tamasa Kissa.

Članki iz rubrike