Francozi pripravljeni tudi odpovedati pot v Pjongčang

Po besedah ministrice Laure Flessel to opcijo preigravajo v primeru poslabšanja varnostnih razmer v Severni Koreji.

Objavljeno
22. september 2017 00.54
J. P.
J. P.

Pariz - Francoska ministrica za šport Laura Flessel-Colovic, nekoč tudi sama vrhunska sabljačica, olimpijka in dvakratna svetovna prvakinja, je danes za radio RTL poudarila, da bo njihova olimpijska reprezentanca ostala doma in se ne bo udeležila zimskih iger prihodnje leto v Pjongčangu, v kolikor se bodo varnostne razmere v tem delu svetu zaostrile in poslabšale, navaja STA.

Mednarodna skupnost se s Severno Korejo že dlje časa pogaja o njenem programu jedrskega orožja, toda vpleteni strani ne najdeta skupnega jezika, zato so se pri nekaterih (potencialnih) udeležencih že pojavili dvomi, ali odpotovati v Južno Korejo. Pjongčang, ki za nameček leži v neposredni bližini meje s Severno Korejo, bo enega največjih športnih dogodkov gostil februarja prihodnje leto.

»Če se bo položaj poslabšal in nam ne bodo mogli zagotoviti osnovne varnosti, potem bo francoska odprava ostala doma. V nobenem primeru naših športnikov in drugih udeležencev ne želimo izpostaviti tveganju in nevarnosti,« je bila neomajna Flesslova.