Nogometni svet: Rastelli zapušča klop Cagliarija 

Italijan Alberto Zaccheroni je novi selektor nogometne reprezentance Združenih arabskih emiratov. 

Objavljeno
17. oktober 2017 08.52
Posodobljeno
17. oktober 2017 08.52
N. Gr.
N. Gr.

Abu Dabi - Tamkajšnja nogometna zveza je kar preko tvita sporočila, da so na selektorsko mesto imenovali izkušenega 64-letnega Zaccheronija. Podpisal je pogodbo do konca leta 2019, ko bodo ZAE gostili azijsko nogometno prvenstvo. 

Zaccheroni je na selektorskem stolčku zamenjal Argentinca Edgarda Bauzo, ki je pred tem izgubil službo na klopi gavčev po poraznih predstavah v kvalifikacijah. Italijan je v karieri vodil še Guoan, Japonsko, Juventus, Torino, Inter, Lazio, Milan in Udinese.

Malmö spet švedski prvak

Nogometni klub iz mesta, kjer biva ogromno priseljencev iz bivše Jugoslavije in kjer je kariero začel tudi sloviti Zlatan Ibrahimović, je še dvajsetič postal švedski nogometni prvak. Malmö je prvak postal po zmagi s 3:1 nad Norrköppingom, že tri kroge pred koncem prvenstva ima neulovljivih deset točk prednosti pred AIK-om. 

Rastelli ostal brez službe

Italijanski prvoligaš Cagliari se je po dveh letih razšel s trenerjem Massimom Rastellijem. Klubu s Sardinije letos ne gre, Rastellija so odslovili po štirih zaporednih porazih, nazadnje je Cagliari klonil z 2:3 doma proti Genoi. Rastelli je sardinski kolektiv prevzel v sezoni 2015/16, ki jo je končal na vrhu druge lige serie B in jo popeljal v elitno druščino. Minulo sezono je klub končal na 11. mestu v prvoligaški druščini.

Po osmih krogih nove sezone italijanskega prvenstva pa je moštvo na 14. mestu z le dvema zmagama in s skromnimi šestimi točkami, le eno točko več od predzadnjih treh Genoe, Spala in Sassuola. Rastelli je postal prva trenerska »žrtev« nove sezone serie A.