Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ou
ou
0 25.01.2018 10:40:48

Za grozljiv zločin dobil BRUTALNO kazen: Ameriškega zdravnika je doletela roka pravice!

Aly Raisman (levo) je Nassarju zabrusila: "Nisem več žrtev, preživela sem".
Profimedia
Znana kazen za nekdanjega zdravnika ameriške gimnastične reprezentance.

Sodišče v Lansingu je nekdanjega zdravnika ameriške gimnastične reprezentance med letoma 1996 in 2015 Larryja Nassarja zaradi spolne zlorabe telovadk obsodilo na 175 let zapora. 

"Ni besed, s katerimi bi opisal, kako zelo mi je žal za vas, in prosim vas za odpuščanje. Vaše besede so me pretresle do konca," je dejal Nassar žrtvam, ki so bile v sodniški dvorani.

Sodnice Rosemarie Aquilina pa njegove besede niso pretirano ganile. "Upam, da ste pretreseni do konca. Vaše žrtve so vsekakor pretresene do konca. Gospod, dajem vam 175 let zapora, to je 2100 mesecev. Pravkar sem vam izrekla smrtno obsodbo," je brez kančka milosti sodnica izrekla sodbo Nassarju.



Sojenje je bilo čustveno zelo naporno za žrtve Nassarjevih zlorab, na sodišču je namreč pretresljive izkušnje, ki so jih imele z zdravnikom kot dekleta in najstnice delilo 156 žensk, njihove besede, ki jih je zadnje dni spremljala ameriška javnost, pa so bile pretresljive. Žrtve, med njimi je denimo tudi pričalo več olimpijskih šampionk, kot so Simone Biles, Gabby Douglas, McKayla Maroney in Aly Raisman, so podale natančne opise pristopov in načinov, ki se jih je posluževal umazani zdravnik.

Mattie Larson, ki je danes stara 25 let, je Nassarju dejala: "Ne morem povedati z besedami, kako zelo jeb*** te sovražim." Dejala je, da ni vedela, ali bo zmogla priti na sodišče, nato pa se je zavedla, da ni več majhna deklica. "Larry, moji trenerji in USAG so šport, v katerega sem se zaljubila kot otrok, spremenili v moj osebni pekel." Podrobno je razkrila, kako je Nassar izkoristil njeno poškodbo kolka, ko je bila stara 14 let, da jo je lahko spolno zlorabljal.

Rachael Denhollande je prva v javnosti spregovorila o zdravnikovih zlorabah, pred izrekom sodbe pa je je kot zadnja priča soočila z zdravnikom. Povedala je, da jo je Nassar prvič zlorabil, ko si je poškodovala hrbtenico v starosti 15 let. Prvič jo je Nassar zlorabil v prostoru, ko je bila prisotna tudi njena mama, zlorabo je skrival pod pretvezo zdravniških postopkov in početje spretno skril pred maminim pogledom.

Značke: nassar, gimnastika

Članki iz rubrike