Šport > Nogomet
199 ogledov

Bayern s petardo do prve lovorike

Bayern Epa
Bayern München je dodobra napolnil mrežo Eintracht Frankfurta ter prišel do prve lovorike v sezoni.

Nogometaši Bayern Münchna so osvojili nemški Superpokal, potem ko so s pomočjo hat-tricka Roberta Lewandowskega s 5:0 premagali Eintracht Frankfurt.

Novi trener Bavarcev Niko Kovač, ki je prejšnjo sezono prav z Eintrachtom s 3:1 slavil proti Bayernu v finalu Pokala, je tako na svojem debiju na klopi največjega nemškega kluba že prišel do lovorike.

Od samega začetka je bilo jasno, da si Kovač želi to lovoriko, saj je na igrišče poslal svojo najmočnejšo postavo.

Na prvi gol se je čakalo 21 minut, nato pa je Lewandowski po predložku Joshue Kimmicha popeljal Bavarce v vodstvo. Že čez pet minut je na skoraj identičen način povišal rezultat.

Poljski napadalec je v podobnem ritmu nadaljeval tudi v drugem polčasu, ko je po odlični asistenci Thomasa Müllerja prišel do hat-tricka.

Nemški prvak pa se pri tem ni zaustavljal. Najprej je kmalu po vstopu v igro v 63. minuti zadel Kingsley Coman, ki je v 85. minuti asistiral Thiagu Alcantari za končnih 5:0.

Za Bayern je to sedma superpokalna lovorika po letih 1987, 1990, 2010, 2012, 2016 in 2017. Z današnjo zmago je Bayern tudi postavil nov rekord v tem tekmovanju, saj je bila doslej najvišja zmaga tista iz leta 1990, ko je prav Bayern premagal Kaiserslautern s 4:1.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.