Šport > Košarka
8273 ogledov

Saša Dončić sinu Luki: Nikoli nisem bil popoln oče

Saša in Luka Dončić Sportraits
Saša Dončić prvič o odnosu s sinom Luko.

Saša Dončić in Luka Dončić nista v najboljših odnosih. V javnost doslej družinski odnosi niso pricurljali. Odnos se je ohladil, ko je skrbništvo nad sinom dobila mama Mirijam Poterbin. Oče Saša se letos Realovega naslova prvaka v evroligi ni mogel oziroma smel veseliti na parketu v Beogradu skupaj s sinom, niti ni odpotoval na nabor v Brooklyn. Danes pa je na spletni strani Sportraits objavil odprto pismo sinu. 

"Kaj pomeni biti dober oče? Zdaj vem, da imam odgovor. Jaz nisem bil nikoli! Veš, da sem bil na večer nabora v Ljubljani in ne ob tvoji strani. Veva zakaj, a to naj ostane najina skrivnost," je javno pismo začel Saša Dončić. "Ko sem zaslišal tvoje ime ... O moj bog! Ne moreš razumeti, kako sem se počutil, kako ponosen oče sem bil. Sin moj, še enkrat si me naredil ponosnega."

"Luka, sin moj, bi ti lahko živel brez svojega sina? Bi lahko sprejel, da tvoj sin odide, da si ustvari novo življenje stran od tebe? Se spomniš Luka? Imel si samo 13 let, ko je Real prišel v Slovenijo in te odpeljal daleč stran od nas. Bolelo me je, a sem bil zelo ganjen in navdušen. Želeli smo te imeti ob sebi, a si ne bi nikoli dopustil, da bi zamudil takšno priložnost. To pomeni biti dober oče! Je to dovolj?"

Luka Dončić | Avtor: Epa Epa
Saša nadalje v pismu razkriva, kako zelo so si Španci želeli, da bi se naučil špansko in zaigral za špansko reprezentanco. "Ne bi si te mogel predstavljati v kakšen drugem dresu kot v zelenem slovenskem. A te nisem nikoli silil. Se spomniš? Jaz se zelo. Dneva, ko si mi povedal, da ne bi nikoli izdal svoje domovine in nosil kak drug dres."

Ob vseh uspehih svojega sina - Realom in reprezentanco - pa si Saša najraje spominja njegove prve trojke v članski ekipi Reala. 

"Prepričan sem bil, da boš postal boljši, kot sem bil jaz, saj ne boš delal enakih napak. Videl sem svojega sina, kako je rastel, dozorel in ni ponavljal mojih napak. Sem ti povedal, kako zelo ponosen sem nate, Luka?"

Saša v zadnjem delu pisma tako sina prosi: "Trudil sem se in naredil vse, kar sem lahko. Poskušal sem biti najboljši oče. Ali mi je uspelo ali ne, upam, da mi boš to nekega dne lahko povedal."

"Rad te imam! Tvoj očka."

Komentarjev 7
  • bi_ba 08:08 11.avgust 2021.

    Fuj! Drek od očeta. Zdaj bi bil pa še on rad slaven in bogat. Ne bo šlo, samo smeši se v javnosti, zelo hudo neokusno! Luka, samo ignoriraj ga do smrti. Ne zasluži si tvoje pozornosti! Nekatere napake (grde stvari) ...prikaži več se ne dajo popraviti, ne pozabiti.

  • Elizabeth_Skirving 08:52 21.julij 2018.

    Vsak mesec lahko vsakdo zasluži 25000-35000 evrov. Prejel sem zadnjega meseca 33625 evrov iz tega dela. To je enostavno in preprosto delo. Zdi se neverjetno, vendar ne boste odpustili sami, če ga ne boste preverilii. Več o tem preberite tukaj... ...prikaži več ......➤➤➤➤➤➤ www.Earn91.Com

  • 6a6330cf643e6297e0f11772a01ce2d9c0c144b1 23:49 20.julij 2018.

    Ah, ja! Če ne bi bilo mame, ki je v "mulca" verjela do te mere, da je podredila svoj način življenja njegovi karieri, bi bil danes mali Luka kvečjemu prvi na vasi, tako pa je v družbi najboljših na svetu. ...prikaži več Danes lahko temu rečemo da je igrala "long shot" podprt z "mulčevo" veliko "otroško" željo in srečnimi okoliščinami, da je lahko zdrav dočakal njihovo uresničitev, za katero pa verjamem da še zdaleč ni zadnja. Ta javna "izlivanja" čustev pa ... No, ja, ne vem čemu zares služijo!