900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 18.02.2018 22:29:36

Zupinova druga, Grkman šesti na mitingu v Istanbulu

Agata Zupin (Kamnik) je v Istanbulu na dvoranskem atletskem miting Evropske zveze (EA) na 400 m zasedla drugo mesto in se s 53,56 sekunde približala normi (53,15) za dvoransko svetovno prvenstvo, ki bo od 1. do 4. marca v Birminghamu. Drugi slovenski predstavnik Jure Grkman (Kamnik) pa je prav tako na 400 m dosegel šesti čas (48,05).

Šesta je bila tudi Nika Glojnarič v teku na 60 m ovire (8,33).


"S časom nisem najbolj zadovoljna. Ni mi uspelo, da bi kot prva prišla v drugi krog in mislim, da sem tu izgubila največ, da bi tekla hitreje," je pojasnila Zupinova; 11. februarja je na močnem mednarodnem mitingu v nemškem Chemnitzu zasedla drugo mesto z osebnim rekordom (53,48) in tokrat za njim ni veliko zaostala. Njen trener Damjan Zlatnar je dejal, da je z idealnim prehodom ovir na 200 in 300 m sposobna teči normo za dvoransko SP naslednji konec tedna na slovenskem prvenstvu, ki bo v Zagrebu. Devetnajstletna Zupinova je lani v teku na 400 m ovire osvojila srebrno kolajno na EP do 20 let in se uvrstila v polfinale članskega SP (21. mesto).

"Tekel sem čas blizu državnega mladinskega in osebnega rekorda. V prvih 200 m sem bil malo prehiter, padel sem v tak način teka v skupini, saj me je na koncu malo 'pobralo'," je pojasnil Grkman, ki je bil v skupini peti, skupno pa šesti. Grkman je zasedel drugo mesto na že omenjenem mitingu v Chemnitzu in izboljšal dvoranski rekord Slovenije za starejše mladince Luke Janežiča (47,92).

Značke: atletika, sta

Članki iz rubrike