Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 10. 2018,
10.51

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58

Natisni članek

WTA tenis Andreja Klepač

Četrtek, 18. 10. 2018, 10.51

5 let, 6 mesecev

Lani je imela nekaj treme, letos je ne bo imela

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58
Andreja Klepač | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Andreja Klepač, najboljša slovenska teniška igralka med dvojicami, že drugo leto zapored odhaja na finalni turnir v Singapurju (21. do 28. oktobra), kjer bo igrala v dvojicah. Primorska teniška igralka pravi, da bosta letos s partnerico še bolj odločno stopili na igrišče in da je poškodba komolca ne bo ustavila.

Andreja Klepač in Maria Jose Martinez Sanchez bosta letos še drugič igrali na prestižnem finalnem turnirju v Singapurju, kjer se bo zbralo najboljših osem igralk med posameznicami in dvojicami.

Treme tokrat ne bo. | Foto: Guliverimage/Getty Images Treme tokrat ne bo. Foto: Guliverimage/Getty Images Ko stopi na igrišče, pozabi na vse skupaj

Lani sta Andreja Klepač in Jose Martinez Sanchez turnir končali po prvem dvoboju, potem ko sta bili od slovensko-španske naveze boljši Timea Babos in Andrea Hlavackova. Andreja, ki je zadnjih nekaj dni preživela v domačem Kopru, letos v Singapur odhaja še bolj odločna.

"Lani sem tik pred dvobojem imela nekaj treme, a ko enkrat stopiš na igrišče, pozabiš na to. Letos bo drugače, ker veva, kako je videti vse skupaj in kako turnir poteka. Na igrišče bova odšli še bolj odločno," je povedala Klepačeva, ki meni, da so vse nasprotnice premagljive.

Letos sta že "padli" sestri Williams

Da imata z Mario pravo kakovost, sta dokazovali skozi vso letošnjo sezono. Dobili sta turnir na Majorki, med drugim velja omeniti, da sta na OP Francije premagali sloviti sestri Williams. Andreja v Singapur odhaja nekoliko poškodovana, a verjame, da to ne bo vplivalo na njeno igro. In kako resna je poškodba komolca?

"Ta poškodba se mi vleče kar nekaj časa. Pravzaprav, ko sva igrali turnirje na travi, sem začela čutiti bolečino in jo čutim še zdaj. Storila bom vse, da bom odlično pripravljena. Po končani sezoni bom imela čas za popolno rehabilitacijo in verjamem, da mi bo poškodbo uspelo dokončno sanirati," je povedala trenutno 17. igralka med dvojicami.

Andreja Klepač in Maria Jose Martinez Sanchez sta letos odigrali 20 turnirjev serije WTA. | Foto: Guliverimage/Getty Images Andreja Klepač in Maria Jose Martinez Sanchez sta letos odigrali 20 turnirjev serije WTA. Foto: Guliverimage/Getty Images

Da sta Andreja in Maria sposobni doseči velik uspeh, je prepričan tudi dolgoletni trener Klepačeve Primož Starčič. Klepačeva je imela letos precej naporno sezono, saj je igrala na 20 turnirjih, skupno pa je na turnirjih WTA odigrala 51 dvobojev. "Nekaj utrujenosti se pozna, ampak za zaključni turnir bova dali vse od sebe in poskušali narediti čim boljši rezultat."

Andreja Klepač
Sportal Andreja Klepač še drugič zapored na sklepnem turnirju
Ne spreglejte