1. SNL: Ilić zadržal Olimpijo na čelu razpredelnice

Ljubljanski nogometaši ostajajo neporaženi tudi po devetem dvoboju sezone, z 1:0 so v derbiju odpravili Domžale.

Objavljeno
16. september 2017 16.51
Posodobljeno
16. september 2017 16.51
tre*nogomet
J. P.
J. P.

Ljubljana - Nogometaši Olimpije bodo tudi po devetem kolu slovenskega prvoligaškega tekmovanja sami kraljevali na vrhu prvenstvene razpredelnice, ne glede na to, s kakšnim izkupičkom se bodo Mariborčani jutri vrnili z gostovanja v Novi Gorici. Ljubljančani so namreč v sosedskem derbiju z 1:0 premagali Domžale in tako ostajajo neporaženi, s sedmimi zmagami in dvema neodločenima izidoma.

Pred 2500 gledalci v Stožicah je bil mož odločitve v 61. minuti Branko Ilić. Kot je izvedel Ricardo Alves (zanj je bila to četrta podaja v sezoni, je tudi pri ravno toliko zadetkih), v kazenskem prostoru pa je bil v skoku najvišji izkušeni 34-letni nekdanji reprezentant, ki je žogo z glavo pospravil za hrbet Ajdina Mulalića, ki je dobil priložnost namesto obolelega prvega čuvaja mreže Dejana Milića.

Trener gostov Simon Rožman prav tako ni mogel računati na prvega strelca Petra Franjića, Kristijana Šipka, Alexandra Kombija in Agima Ibraimija, ki še ni dobil zelene luči za nastopanje. Vseeno so bili Domžalčani več pri žogi (56 %), si priigrali več priložnosti za gol (6:4) in kotov (6:3), a je Rok Vodišek ostal nepremagan. Olimpija je prazno mrežo ohranila že šestič v ligaški sezoni, Domžale so imele prazne topove šele drugič - po avgustovskem derbiju z Mariborom, ki se je končal brez zadetkov.

OLIMPIJA - DOMŽALE

Olimpija : Domžale 1:0 (0:0)

Štadion Stožice, gledalcev 2500, sodnik Perić (Kranj).

Strelec: 1:0 - Ilić (61.).

Olimpija: Vodišek, Štiglec (od 67. Brkić), Bajrić, Ilić, Apau, Čanađija, Tomić, Kapun (od 90. Cretu), Alves (od 71. Boateng), Savić, Vombergar.

Domžale: Mulalić, Balkovec, Klemenčič, Dobrovoljc, Širok, Husmani, Matjašič (od 69. Hebaj), Vetrih, Alvir, Bizjak (od 80. Hodžić), Ibričić (od 83. Žužek).

Rumeni kartoni: Štiglec; Bizjak, Dobrovoljc, Vetrih.

 

Glavnina dvobojev devetega kola slovenskega prvoligaškega nogometnega tekmovanja je bila sicer na sporedu danes, prva pa sta si v Kranju že sredi popoldneva stala nasproti Triglav in Rudar, ki je tudi ujel celoten plen z zmago z 2:1 (1:0), četrto v sezoni, medtem ko varovanci Tončija Žlogarja na prvo po vrnitvi med elito še čakajo. Niz porazov so zdaj podaljšali že na štiri tekme, novo točko neuspešno lovijo že več kot mesec dni, od 11. avgusta, ko so jo nazadnje ujeli na gostovanju v Celju. 

Rudar se je na težkem in razmočenem kranjskem igrišču dokopal do sploh prvih točk v gosteh v sezoni, pa čeravno so bili tekmeci več pri žogi in so tudi večkrat sporžili v okvir vrat (5:7). A Velenjčani so zadeli prvi. V 35. minuti je Leon Črnčič v mrežo s kakih 15 metrov pospravil slabo odbito žogo Elvisa Džafića. Prednost »knapov« je podvojil Milan Tučić, ki se je po dolgi podaji sam znašel pred Triglavovim vratarjem, ki je sprva žogo še odbil, a se je mladi napadalec še enkrat dokopal do nje in jo - tretjič v sezoni - le poslal prek golove črte. Poraz je šest minut pozneje po podaji Luke Majcna ublažil rezervist Nejc Pušnik s svojim prvencem med slovensko elito.

TRIGLAV - RUDAR

Triglav : Rudar 1:2 (0:1)

Športni center Kranj, gledalcev 300, sodnik Ponis (Koper).

Strelci: 0:1 - Črnčič (35.), 0:2 - Tučić (73.), 1:2 - Pušnik (79.). 

Triglav: Džafić, Arh Česen, Šmit, Zec, Križaj, Poplatnik, Tijanić (od 70. Kuhar), Robnik, Mlakar (od 55. Majcen), Udovič (od 54. Pušnik), Žurga.

Rudar: Pridigar, Ćoralić, Vuklišević, Bolha, Pušaver, Tučić (od 76. Novak), Bijol, Antonov, Črnčič, Trifković (od 86. Vizinger), Mary (od 46. Junuzović).

Rumeni kartoni: Šmit, Arh Česen; Mary, Črnčič, Ćoralić.

...

ALUMINIJ - ANKARAN HRVATINI

Aluminij : Ankaran Hrvatini 1:1 (1:0)

Športni park Kidričevo, gledalcev 150, sodnik Jug (Tolmin).

Strelca: 1:0 - Vrbanec (18.), 1:1 - Delgado (57.).

Aluminij: Kovačič, Jurčević, Muminović, Jakšić, Vrbanec, Mesec, D. Mensah (od 76. I. Mensah), Krajnc (od 85. Petrovič), Tahiraj, Bartulović (od 61. Škoflek), Nunić.

Ankaran Hrvatini: Bužan, Gliha (od 69. Kidrič), Pahor, Badžim, Primc, Delgado, Klapan, Nkame, Burkić, Cerovec (od 84. Vodeb), Meledje (od 87. Karamatić).

Rumena kartona: D. Mensah; Delgado.