MLADINSKE OLIMPIJSKE IGRE

Čelikova Sloveniji priplavala prvo kolajno

To dela adrenalin, je dejala nasmejana Tina.
Fotografija: Tina Čelik. FOTO: Uroš Hočevar, Delo
Odpri galerijo
Tina Čelik. FOTO: Uroš Hočevar, Delo

BUENOS AIRES – Slovenski tabor na mladinskih olimpijskih igrah v Buenos Airesu se veseli prvega odličja (sicer 11. za Slovenijo). Zanj je z bronom na 50 metrov prsno poskrbela 17-letna plavalka kranjskega Triglava Tina Čelik. Hitrejši sta bili le Litovka Agne Seleikate in Avstralka Chelsea Hodges.

Čelikova, varovanka trenerja Luke Berdajsa, tudi že članska reprezentantka, je mladinsko kariero sklenila na najlepši možni način, saj je štirim kolajnam z mladinskih evropskih prvenstev v Argentini dodala še bron z mladinskih olimpijskih iger. Že v torek bo nastopila na 100 metrov prsno. »To je bil odličen zaključek mladinske sezone. Nisem si predstavljala, da lahko to dosežem. Sem sem prišla uživat in po nove izkušnje. Nisem si mislila, da je to sploh možno,« je nasmejana razlagala. »Uspelo mi je in bilo je dovolj za kolajno.« V mladinski konkurenci je Čelikova vseskozi znala stopnjevati svoje dosežke iz kvalifikacij v polfinalu in nato še v finalu ter na ta način osvajala kolajne. To ji je uspelo tudi v Argentini.

»To dela adrenalin. Vem da je nastop pomemben, in če nekaj res hočem, se še bolj potrudim,« je recept za uspeh razložila plavalka. »Vedela sem, da je realen finale, trener pa mi je rekel, da nisem daleč in naj napadem kolajno. Kot vedno sem ga ubogala,« je rekla v smehu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije