Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Navijači Maribora so se hoteli tepsti z Liverpoolčani, a so bežali, ko je bilo Angležev preveč

Deli na:
Navijači Maribora so se hoteli tepsti z Liverpoolčani, a so bežali, ko je bilo Angležev preveč

Liverpoolovi navijači so uživali ob "pravljični" zmagi njihove ekipe. - Foto: M24

Torkovo tekmo na stadionu Ljudski vrt v Mariboru si je ogledalo okoli 12.500 gledalcev, med njimi tudi tri navijaške skupine, poleg Viol še gostujoči navijači in skupina podpornikov Liverpool FC.

Mariborski policisti, ki so posredovali že pred tekmo, so enega navijača pridržali, drugemu pa izrekli prepoved udeležbe na športnih prireditvah.

Po podatkih policije je bilo na tribuni jug okoli 2000 navijačev navijaške skupine Viole, 642 organiziranih gostujočih navijačev na tribuni sever in še 200 navijačev "supportersov" Liverpool FC na tribuni zahod.

Policisti so še pred začetkom nogometne tekme izrekli globo angleškemu državljanu in opozorilo slovenskemu državljanu, ker nista upoštevala zakonitih ukazov policistov. Zoper eno osebo bodo uvedli hitri postopek o prekršku, ker so pri njem našli in mu zasegli prepovedano drogo konopljo.

Slovenskega državljana, ki je pijan odrival varnostnika na stadionu, izzival k pretepu, se nedostojno vedel do policistov in ni upošteval njihovih zakonitih ukazov, so policisti pridržali do streznitve. Prejel bo plačilni nalog.



Ob 19.37 je približno 20 domačih navijačev v Slovenski ulici v Mariboru želelo fizično obračunat s 30 do 40 gostujočimi navijači, vendar so se, ko so sprevideli premoč gostov, razbežali. Ob tem so poškodovali več stolov, miz in kozarcev gostinskega lokala v Slovenski ulici. Materialne škode je za okoli 1000 evrov.

Med tekmo je slovenski državljan prižgal baklo na južnem delu stadiona. Policisti so mu po tekmi vročili plačilni nalog in mu izrekli ukrep prepovedi udeležbe na športnih prireditvah.

Po tekmi so policisti vročili plačilna naloga tudi dvema slovenskima državljanoma, ki policistom v mestu nista želela izročiti osebnega dokumenta na vpogled.

Nogometaši Maribora so v tretjem krogu lige prvakov v Ljudskem vrtu izgubili proti Liverpoolu z 0:7. Naslednja tekma v ligi prvakov Mariborčane čaka 1. novembra, ko bo na Anfieldu njihov nasprotnik znova Liverpool.