Šport
59 ogledov

Hodegu predzadnja etapa, Bole v boju za majico

Alvaro Jose Hodeg
Kolumbijec Alvaro Jose Hodeg, član ekipe Quick-Step Floors, je zmagovalec pete etape kolesarske dirke po Turčiji, ki se je po 137,3 kilometra končala v Manisi.

Skupno vodstvo je zadržal zmagovalec petkove etape, Kazahstanec Aleksej Lucenko (Astana). Slovencev danes ni bilo v ospredju.

Peta etapa je postregla z novim sprintom glavnine, vzpon v prvi polovici dneva ni bil pretežek za najhitrejše kolesarje. Alvaro Jose Hodeg je zaključil odlično delo svoje ekipe, ki mu je omogočila idealno izhodišče pred zaključnim sprintom, na koncu je bil močnejši od Nemca Johna Degenkolba (Trek Segafredo) in Avstralca Nathana Haasa (Katjuša). Ekipa Quick-Step Floors je tako dosegla že 71. zmago v sezoni, s čimer so izenačili tretji najboljši izkupiček vseh časov.

Alvaro Jose Hodeg | Avtor: Profimedia Profimedia

V skupnem seštevku je Lucenko obdržal štiri sekunde prednosti pred Italijanom Diegom Ulissijem (UAE Team Emirates), medtem ko se mu je s pomočjo bonusnih sekund na prav tako štiri sekunde zaostanka približal Haas.

Od Slovencev je danes najvišje končal David Per, bil je 82. Domen Novak je končal na 106., mestu, oba sta cilj prečkala v času zmagovalca. Njun klubski kolega pri Bahrain-Meridi Grega Bole je na 125. mestu zaostal 35 sekund. Skupno je Novak 49., Bole 104., Per pa 119.

Grega Bole Turčija Šport Grega Bole zaznamoval današnjo etapo, skupno vodstvo Lucenku

Do konca dirke je le še ena etapa, na kateri pa bo Bole napadal pikčasto majico za najboljšega hribolazca, saj s 13 točkami zaostaja le za točko za vodilnim Aldemarjem Reyesom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.