Šport > Nogomet
348 ogledov

Naslednji "Vatreni", ki se poslavlja

Mandžukić
Po Vedranu Čorluki je hrvaški nogometni reprezentanci, srebrni z zadnjega svetovnega prvenstva v Rusiji, pomahal v slovo tudi Mario Mandžukić.

Napadalec Juventusa, drugi najboljši strelec hrvaške reprezentance vseh časov, je odločitev sporočil preko nogometne zveze, ocenil jo je kot težko, a meni, da je za slovo zdaj pravi trenutek.

Hrvaška Slovo Šport Srebrni "Vatreni" naznanil konec reprezentančne poti

"Srebrna kolajna s svetovnega prvenstva mi je dala novo energijo, a hkrati olajšala to odločitev. Najbrž bi mi vsi igrali za reprezentanco, dokler smo živi, po drugi strani pa mislim, da je čas slovesa treba izbrati. Prepričan sem, da je zame zdaj prišel trenutek, ko moram reči zbogom. Dal sem svoj doprinos k največjemu uspehu našega nogometa, zato sem ponosen. Ponosen sem bil na vsako tekmo, na kateri sem oblekel reprezentančni dres, večjega ponosa ne more biti. Zamujal sem priložnosti, grešil v podajah, izgubljal žoge, a nihče ni popoln. Bolj pomembno je, da sem vedno puščal srce na igrišču, vedno dal vse od sebe," je v pismu slovesa zapisal nogometaš iz Slavonskega Broda.

Mario Mandžukić je za reprezentanco debitiral novembra 2007, v 11 letih pa je zanjo zbral 89 tekem in dosegel 33 golov. Več golov od njega je dosegel le Davor Šuker (45). Nastopil je dveh evropskih in dveh svetovnih prvenstvih, na zadnjem je dosegel tri gole, najpomembnejšega zagotovo v polfinalu, ko je proti Angliji postavil končni izid 2:1.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice