Šport > Nogomet
40 ogledov

Maribor devetič ali Celje drugič?

NK Celje Blaž Vrhovec NK Celje/Vid Ponikvar
Nogometaši Maribora in Celja se bodo drevi ob 20.30 v Kopru merili za naslov prvaka pokala Slovenije.

V obeh taborih nimajo večjih težav z zdravjem in kartoni, tudi zato so oboji prepričani v svojo zmago. Kapetan Maribora Marcos Tavares pravi, da bo to zanje zelo pomembna in da bodo vse naredili za zmago. Blaž Vrhovec, kapetan Celja, pa poudarja, da je vzdušje v slačilnici zelo pozitivno in so tudi v slačilnici prepričani, da je prišel trenutek, da osvojijo naslov.

Dvoboj Maribora in Celja v finalu pokala je sicer ponovitev finalnih obračunov iz sezone 2011/12 in 2012/13, obakrat so bili boljši Mariborčani, ki so v 12 finalih skupno osvojili že osem tovrstnih lovorik. Celjani, osemkratni finalisti, zmagovalci pa v sezoni 2004/05, so v finalu nazadnje igrali lani, ko so izgubili proti Kopru.

Nogometno dogajanje v Kopru se bo danes sicer začelo že ob 16. uri, ko se bosta v finalu mladinskega pokala pomerila Koper in Maribor, ob 18. uri pa bo na sporedu še ženski finale med Radomljami in Pomurjem.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.