Veliki finale

Slovenski navijači trumoma proti Istanbulu

M.K./STA
16. 9. 2017, 18.37
Posodobljeno: 16. 9. 2017, 18.47
Deli članek:

Veliko slovenskih navijačev je že na poti v Istanbul, kjer si bodo v nedeljo ogledali finalno tekmo s slovensko izbrano vrsto.

Fiba
Skupaj do medalje.

Tja so se podali v samoorganizaciji ali preko agencij. V nedeljo bo z brniškega letališča proti Istanbulu poletelo devet čarterskih letov. Pri Kompasu so v zadnjih 24 urah prodali kar 1500 navijaških paketov.

Direktor prodaje v Kompasu Peter Majerle je pojasnil, da je bil naval na pakete, ki so jih poimenovali Navijaški utrip, zelo velik. "V prvih treh urah sredinega jutra smo imeli prijavljenih več kot 1000 potnikov, potem pa smo za nekaj minut celo ustavili prodajo, da smo lahko zbrali misli in poiskali še dodatne pakete, predvsem pa dodatna letala. V popoldanskih urah, potem pa v četrtek in petek zjutraj smo prodali še ostale pakete," je dejal.

Tako so skupaj prodali 1500 navijaških paketov. "Mislim, da smo zajeli kar večino populacije, ki je želela z nami na dogajanje. Ampak ocenjujem, da bi lahko v zadnjih trenutkih prodali še kakšnim dodatnim 50 ali 100 navijačem," je povedal. 

Tako se bo z brniškega letališča v nedeljo v Istanbul odpravilo 1500 navijačev na čarterskih letih, ki se bodo pravzaprav odpravili na enodnevni izlet. "Ko pridejo na letališče, se z avtobusi odpravijo proti Istanbulu, nekateri tudi na ogled mesta, večina pa takoj na navijaško druženje, ustvariti dobro vzdušje pred tekmo. Nato imajo še prevoz do dvorane, kjer nas čaka vrhunec dneva - tekma za zlato medaljo oz. naslov evropskega prvaka," je pojasnil Majerle.

Nekateri bodo šli po tekmi takoj proti Sloveniji, "nekatere pa bo še čakalo nekaj navijaškega rajanja in potem v jutranjih urah pot proti Ljubljani".

Paket je stal 475 evrov na osebo, vključuje pa letalski prevoz, vse prevoze na destinaciji in organizacijo ter vodenje. Dodatni strošek za vse potnike je bila vstopnica, ki so si jo izbrali po ceniku. Vstopnice so stale od 50 do 70 evrov, je pojasnil Majerle.

Vsi potniki, ki te dni potujejo v Istanbul s Kompasom, bodo leteli. Sprva so po besedah Majerleta načrtovali tudi paket z avtobusnim prevozom, a so ga prodali le nekaj potnikom, zaradi česar so ga potem v petek odpovedali. Sicer pa so do EP spravili že pred četrtfinalno tekmo okoli 250 navijačev, ki bodo ostali do nedelje.

Majerle težko ocenjuje, koliko Slovencev bo na prizorišču. Verjetno bo kakšnih 4000 ali 5000.

Veliko navijačev se je namreč samoorganiziralo in v lastni režiji kupilo letalske vozovnice za lete iz okoliških držav. "Veliko potnikov oz. najbolj pravih navijačev se je odpravilo na pot tudi z avtomobili. Verjamem pa, da so nekateri poiskali tudi vse ostale alternativne prevoze, da so se prebili daleč na jug proti Istanbulu," je še dejal.