Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 19.07.2017 10:51:18

The Open je letos res povsem odprt

Jordanu Spiethu je prvi čestital njegov nosač.
Reuters
Od četrtka do nedelje bodo najboljši golfisti na svetu zbrani na igrišču Royal Birkdale pri Liverpoolu, kjer bo na sporedu tretji letošnji 'major', odprto prvenstvo Velike Britanije, bolj znano kot The Open. Ime mu letos povsem ustreza, saj je med kandidati za končno zmago vsaj trideset imen.

Zmago bo branil Šved Henrik Stenson, manjkal bo Tiger Woods, nabor kandidatov za zmagovalni ček v višini 1,845 milijona dolarjev pa je širok tudi zaradi dejstva, da vodilni igralci s svetovne računalniške lestvice niso v blesteči formi.

V prvi vrsti Američan Dustin Johnson, vodilni igralec na svetu, ter Severni Irec Rory McIlroy. Prvi se šele vrača v tekmovalne arene po nezgodi na mastersu v Augusti, ko je večer pred začetkom tekmovanja padel po stopnicah in si poškodoval hrbet. Johnson pravi, da bolečine ne čuti več, dvomi pa, da je optimalno pripravljen za zahtevno igrišče, na katerem je veter pomemben dejavnik. Tudi McIlroy ima zadnje čase obilico težav. Na zadnjih dveh turnirjih sploh ni prišel do reza oziroma v zgornjo polovico nastopajočih.



Zmagovalec mastersa Španec Sergio Garcia prav tako ne blesti, vendar ga strokovnjaki uvrščajo med kandidate za najprestižnejšo lovoriko v svetu golfa, pokal Claret Jug. Garcia je namreč znan po svoji konstantni igri, ki je na igriščih tipa 'links' ključna za dober rezultat. Podobno velja tudi za Angleža Justina Rosa, ki je v Augusti končal na drugem mestu, oziroma vse tri Američane znotraj prvih deset na svetu - Jordana Spietha, Phila Mickelsona in Rickyja Fowlerja.

Na stavnicah visoko kotirata tudi trenutno najbolj vroča igralca, domačin Tommy Fleetwood in robustni Španec Jon Rahm. "Zmagati na The Opnu so sanje vsakega golfista. Čemi bi mi to uspelo na igrišču, ki je od moje hiše oddaljeno vsega pet minut, pa bi bilo to res fantastično," meni 26-letni Fleetwood, trenutno vodilni igralec po rezultatih v tej sezoni.

Značke: golf, sta

Članki iz rubrike