favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 11.02.2016 16:48:33

Kristoff nadaljuje tam, kjer je končal lani

Norvežan Alexander Kristoff je zmagovalec četrte etape kolesarske dirke po Katarju.

Na 189 km dolgi preizkušnji od Fort Al Zubaraha do Madinata Al-Shamala je v sprintu ugnal Belgijca Grega van Avermaeta in moštvenega sotekmovalca pri Katjuši Italijana Jacopa Guarnierija. Skupno je zdaj v vodstvu Britanec Mark Cavendish.

Rojak današnjega zmagovalca Edvald Boasson Hagen je bil do začetka etape v vodstvu, toda smola, deset kilometrov pred ciljem je zaradi predrte zračnice in menjave izgubil precej časa, ga je oropala možnosti za obrambo majice vodilnega. Prebil se je le do prve zasledovalne skupine, kar pa je bilo premalo, da bi obdržal vodstvo. Zlato majico vodilnega je tako prevzel njegov sotekmovalec v ekipi Dimension Data Cavendish, ki je bil v cilju peti v času zmagovalca. A ima le dve sekundi naskoka pred van Avermaetom. Kristoff pa je zdaj četrti v skupnem seštevku, ima pa devet sekund zaostanka.


"Moštvo je res dobro opravilo delo. V zadnjem kilometru sem imel dobro hitrost, imel sem lepe možnosti za sprint in sem moral le paziti, da ostanem spredaj," je dejal Kristoff, v lanski sezoni kolesar z največ posamičnimi zmagami v karavani.

Slovenca na dirki - po padcu in poškodbi Mateja Mohoriča na prvi etapi sta v Katarju ostala še dva slovenska tekmovalca - sta danes etapo končala skupaj v prvi zasledovalni skupini z zaostankom 45 sekund. Marko Kump je bil 42., njegov sotekmovalec v ekipi Lampre Merida Luka Pibernik pa 43. Skupno je Kump 39. (+ 4:17), Pibernik pa 71. (+ 13:43).

Dirka se bo končala v petek s 114 km dolgo etapo v oklici Dohe, ker pa bodo kolesarji prevozili deset krogov, bo razplet zaradi bonifikacij negotov do konca.

Članki iz rubrike