Rusko veleposlaništvo
Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Ekskluzivno
 

Aktualova Anita delala Galamo s slastnim receptom!

13. 10. 2015; 12.34
Avtor: T.P.
M24_0174

foto: M24.si

Samo še nekaj tednov nas loči od praznovanja 1. rojstnega dne Aktualove Galame, v studiu Aktuala pa že dolgo, zelo dolgo diši po sveče pečenih sladicah ...

Tokrat je Anita uspešno opravila zadnji sladki izziv, a tudi najzahtevnejši - hladnejšemu času primerno je pripravila "ruske kape". Sovoditelj Dean, ki sicer velja za velikega sladkosneda, je bil nad sladicami kajpada navdušen. Mimogrede mu je ušlo, da če bo sladica prepričala tudi na pogled in dobila dovolj všečkov, bo naslednji teden pripravil tudi sam še bonus sladico. In točno to se je tudi zgodilo, tako da bo naslednji petek v studiu ponovno dišalo!

Pred 1. rojstnim dnem Aktualove Galame ... foto: M24.si

»Ruske kape« oz. »Galama kape«, kot sta jih poimenovala skupaj s poslušalci, je z veseljem poskusil tudi Rasta, tokratni gost v studiu, ki velja trenutno za najbolj vročega in popularnega hip hoperja na Balkanu (njegova pesem Kavali ima trenutno na You Tube-u več kot 20 milijonov klikov). Sladice kar ni mogel prehvaliti, ko pa mu je Anita zaupala, da je to njena komaj četrta sladica v življenju, ji kar ni in ni mogel verjeti ... Imate tudi vi radi sladice? Vabljeni na 1. rojstni dan Aktualove Galame z Anito in Deanom ter glasbenimi gosti za posladek - Ines Erbus, Rokom Bažiko, Nino Donelli ... Ter slastno rojstnodnevno kar 7kg težko Gorenjkino čokolado velikanko! Se vidimo 30. oktobra v Disco planetu v Kranju!  

Slastni recept

RUSKE KAPE oz. GALAMA KAPE a la Anita:

*Biskvit:

6 jajc

300 g sladkorja

200 g moke

30 g kakava

1/2 zavitka pecilnega praška

50 ml vode

*Krema:

300 g margarine

200 g ostre moke

2 zavitka vanilijevega sladkorja

800 ml mleka

250 g sladkorja v prahu

*Preliv:

100 g margarine

160 g čokolade

*Posip:

300 g kokosa

Kolačke damo še za dobri dve uri v hladilnik, da se čokolada dobro strdi.

Dober tek!

prejšnji članek
Zaradi takšnih nog na kraljevem dvoru pretresi!
Svet
Zaradi takšnih nog na kraljevem dvoru pretresi!
naslednji članek
Severina doživela grozno sramoto!
Svet
Severina doživela grozno sramoto!
Preberite tudi
#obraziavenija
obraziavenija