Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
27. 7. 2017,
14.35

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

Bernard Tomic tenis

Četrtek, 27. 7. 2017, 14.35

6 let, 6 mesecev

Igralci bi morali biti bolj iskreni

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60
Bernard Tomic | Foto Reuters

Foto: Reuters

Že večkrat smo lahko slišali, da je v tenisu vse premalo iskrenih in pristnih igralcev, ki na igrišču kažejo prave emocije. Takšen je bil v pretekli generaciji Goran Ivanišević. Zdaj pa sta "črna račka" Avstralca Bernard Tomić in Nick Kyrgios. Da takšnih igralcev primanjkuje se strinja tudi Mats Wilander.

Bernard Tomic nikoli ni veljal za discipliniranega igralca, zadnji mesec se je znova veliko govorilo o njemu, potem ko je po porazu v 1. krogu Wimbledona izgubil proti Miši Zverevu. Po dvoboju je priznal, da se je dolgočasil na igrišču, kar je bilo za nekatere nesprejemljivo.

Bernard Tomić | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images "Če bo tako nadaljeval, bo tonil vse globje in globje"

Eden med njimi je tudi nekdanji avstralski igralec John Newcombe, ki meni, da Tomica ne bomo dolgo gledali na največjih tekmovanjih, če bo tako nadaljeval. "Mlajši igralci so mi povedali, da ne more odigrati niti niza in pol v visokem ritmu. Tako nepripravljen je. Če bo tako nadaljeval, bo tonil vse globje in globje. Padel bo ven iz najboljše stoterice in bo srečen, če bo lahko igral na turnirjih serije Satellite.

Menite, da bi morali biti teniški igralci bolj pristni na igrišču?

  • Da, seveda.
    72,00 %
    18 glasov
  • Ne, menim, da so teniški igralci že pristni.
    28,00 %
    7 glasov
Oddanih 25 glasov

Nekoliko bolj razumen do Tomica je bil Mats Wilander, nekdanji vrhunski teniški igralec, čeprav 24-letnega Avstralca kritizirajo vsi povprek. "Vsi skočijo na prvo besedo, vendar je želel le povedati, kako se počuti in kaj se pravzaprav dogaja. Zagotavljam vam, da se je vsak igralec enkrat tako počutil, kot se je Tomić. Resnično cenim, da je bil iskren."

Mats Wilander meni, da sta do podobnih situacij prihajala tudi Andy Murray in Novak Đoković. | Foto: Guliverimage/Getty Images Mats Wilander meni, da sta do podobnih situacij prihajala tudi Andy Murray in Novak Đoković. Foto: Guliverimage/Getty Images

To se je dogajalo tako Murrayju kot tudi Đokoviću

"V tenisu potrebujemo več iskrenosti, vendar je težko. Kaj mediji naredijo, ko nekdo poskuša biti iskren. Mi želite povedati, da Andy Murray v vseh svojih letih ni bil čustveno prazen. Mislim, da se je natanko to dogajalo Novaku Đokoviću po OP Francije. Vsi se včasih dolgočasijo ali so čustveno izpraznjeni, vendar nekateri igralci niso tako iskreni kot je Tomic. Tukaj so sponzorji, ki zahtevajo, da morajo biti vseskozi zadovoljni in veseli," je bil odkrit Šved.

Ne spreglejte