Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 7. 2018,
9.07

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Športna loterija

Foto: Reuters

Natisni članek

advertorial Športna loterija nogomet svetovno nogometno prvenstvo

Ponedeljek, 16. 7. 2018, 9.07

2 meseca, 1 teden

DENAR IZ ŠPORTNE LOTERIJE (TUDI) ŠPORTNIM, INVALIDSKIM IN DOBRODELNIM ORGANIZACIJAM

Koliko je zaslužil z zmago Francozov?

Vsebino omogoča Športna loterija

Foto: Reuters

SP finale v nogometu 2018

Malo športnih dogodkov ima to prednost, da resnično združijo ves svet. Nogomet in pravkar končano svetovno prvenstvo v Rusiji je zagotovo eden izmed njih. V triletnih kvalifikacijah je povezal 209 reprezentanc, ki so se znojile, jokale in se veselile, najboljših 32 pa se je v zadnjem mesecu predstavilo na največjem športnem spektaklu leta.

Da, svetovno prvenstvo v nogometu za en mesec vsaka štiri leta zasenči preostale dogodke. Tudi letos ni bilo nič drugače. Finale je na Lužnikih v Moskvi v živo videlo nekaj čez 78.000 gledalcev, več kot tri milijone pa si je na dvanajstih stadionih v enajstih mestih ogledalo tekme svetovnega prvenstva.

Prvenstvo so sicer spremljale milijarde ljudi po vsem svetu, vse pa sta družili enaka strast in napetost – lepota igre ter uganka, kdo bo tokrat dvignil dragoceni pokal.

Najpomembnejšo lovoriko v svetu nogometa je naposled dvignila reprezentanca Francije, ki so ji stavnice pred prvenstvom napovedovale 4. mesto. Koeficient kvote na njihovo zmago je bil pred prvenstvom denimo 7,00. Če ste pred prvenstvom torej na končno zmago Francozov položili 10 evrov, ste danes bogatejši za 70 evrov. Hrvatom so stavnice na začetku prvenstva napovedovale 8. mesto s koeficientom kvote 30,00.

20 let je minilo od zgodovinskega uspeha vatrenih na mundialu v Franciji. Hrvaška je tedaj osvojila tretje mesto. Tokratna generacija z najboljšim igralcem prvenstva Luko Modrićem na čelu, pa je spisala še bolj neverjetno zgodbo, dosanjala finale, kjer pa je bila močnejša Francija (4:2).  | Foto: 20 let je minilo od zgodovinskega uspeha vatrenih na mundialu v Franciji. Hrvaška je tedaj osvojila tretje mesto. Tokratna generacija z najboljšim igralcem prvenstva Luko Modrićem na čelu, pa je spisala še bolj neverjetno zgodbo, dosanjala finale, kjer pa je bila močnejša Francija (4:2).

Tekma kot priložnost

Na pravkar končanem prvenstvu je bilo v povprečju doseženih 2,6 gola na tekmo, od tega 0,5 z glavo. Reprezentance so v povprečju na gol streljale 7,8-krat, na tekmo je bilo podeljenih 3,5 kartona, izvedenih 29,6 prostega strela in 9,5 strela iz kota. Dosojenih je bilo skoraj trideset enajstmetrovk. 22 je bilo uspešno izvedenih, 7 pa zgrešenih. Kar 43 odstotkov zadetkov je padlo po prekinitvah oziroma iz standardnih situacij, kar je največ odkar vodijo statistiko. V Rusiji je padlo ducat avtogolov, dvakrat več od prejšnjega rekorda iz leta 1998. Najboljši strelec prvenstva je postal Harry Kane (Anglija).

Fotogalerija
1 / 21

Prav vsaka izmed 64 tekem je bila posebno doživetje, obenem pa tudi priložnost za zaslužek. Pri Športni loteriji, največjem slovenskem ponudniku športnih stav ter elektronskih in drugih iger, so v juniju, z začetkom svetovnega prvenstva v Rusiji, uvedli številne novosti.

Spletna stran je doživela grafično prenovo. Ena izmed ključnih novosti je, da so po novem mogoča vplačila v času trajanja tekme. Funkcija, ki bo hkrati postala stalnica delovanja e-stav tudi v prihodnosti.

Obrazi SP v nogometu. | Foto: Reuters Foto: Reuters

Delo za dober namen

Eden od temeljnih namenov Športne loterije je ustvarjanje sredstev za dober namen, kar pa je samo eden od vidikov družbenoodgovornega ravnanja. V javnosti je vse premalokrat znano, da družba z dobrim delovanjem zagotavlja sredstva za razvoj športa tudi kot sponzor in donator.

Delež koristi gre neposredno organizacijam za razvoj športa otrok in mladine, s tem pa uresničujejo vizijo postati družba inovativnih pristopov in odgovorne zabave.

Pester nabor iger in podpora športu

Pri Športni loteriji dodajajo, da je temeljno poslanstvo družbe ustvarjati koristi za vse deležnike, in sicer z odgovorno trajnostno rastjo ter razvojem. Uporabnikom storitev želijo ponuditi pester nabor iger kot varen način zabave in temu primeren zaslužek.

Sočasno pa želijo zaščiti mladoletne in druge uporabnike pred nezakonitim igranjem in odvisnim vedenjem.

Z lastnim delovanjem in osveščanjem skrbijo za odgovorno prirejanje iger na srečo in s tem ohranjajo čistost športa ter hkrati zagotavljajo sredstva za športne, invalidske ter dobrodelne organizacije. Poudarjajo, da so odprtost, preglednost in gospodarnost temelji upravljanja ter menedžmenta sodobnih organizacij, zato je njihovo delovanje odprto, pošteno, odgovorno in pregledno.

Ena izmed ključnih novosti  pri Športni loteriji je, da so po novem mogoča vplačila ter stave tudi v času trajanja tekme.  | Foto: Ena izmed ključnih novosti pri Športni loteriji je, da so po novem mogoča vplačila ter stave tudi v času trajanja tekme.

Odgovorno in varno

Da, prirejanje iger na srečo in stav je lahko ob neprimernem pristopu izredno tvegana dejavnost z vidika pojava korupcije in kriminala ter lahko vodi do zasvojenosti pri posameznikih.

Na Športni loteriji odgovarjajo, da dosledno skrbijo za uveljavljanje ciljev, ki dolgoročno vzdržujejo in krepijo standarde odgovornega prirejanja ter varnega igranja iger na srečo.

V skrbi za varno igranje in primerno oglaševanje Športna loterija tako izvaja projekte, ki preprečujejo tveganje zasvojenosti in nezakonite aktivnosti, vključno s pranjem denarja in korupcijo. Poudarjajo, da si prav tako prizadevajo zagotoviti čim več tehnološke varnosti, zato učinkovito skrbijo za sisteme vodenja ter varovanja informacij. Obenem je Športna loterija tudi podpisnica standardov odgovornega prireditelja iger na srečo, ki jih je potrdilo tudi ministrstvo za finance.

Rast in novi produkti, dostopni in odprti za vse

Celovita strategija rasti vključuje poslovanje v okviru obstoječih trgov, za katere bodo razvijali nove produkte ter posodabljali in razvijali novo tehnologijo.

Optimizacija sistema je povezana z davčnodajatvenim okvirjem države, zato bodo poskušali vzpostaviti model, ki bo družbi omogočil lažje poslovanje ter boljše razvojne možnosti. Športna loterija bo še naprej skrbela za vzdrževanje in krepitev standardov odgovornega prirejanja ter varnega igranja iger na srečo.

NOVOSTI PRI ŠPORTNI LOTERIJI: E-stave | Foto:

STAVE "V ŽIVO":

  • Mogoča vplačila v času trajanja tekme.

DA BOSTE VEDELI VEČ:

  • Nova statistika, nove grafike, nove vsebine.
  • Live sports center.

NOVE PLAČILNE POTI – SKRILL

  • E-denarnica, na voljo 24/7.
  • Omogoča plačevanje tudi s Paysafecard in celo z bitcoini.
Ne spreglejte