Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 22.09.2017 20:58:41

Alptekinovi doživljenjska prepoved nastopanja

Turška atletska zveza je danes doživljenjsko prepovedala nastopanje tekačici Asli Cakir Alptekin, nekdanji olimpijski prvakinji iz Londona 2012, ki pa so ji medaljo odvzeli zaradi dopinških prekrškov. Vzrok zadnje prepovedi je še en pozitiven dopinški test, že tretji v karieri.

Asli Cakir Alptekin je Mednarodno športno razsodišče avgusta 2015 zaradi dopinškega prekrška odvzelo zlato odličje na 1500 metrov iz Londona 2012, obenem pa ji je izreklo prepoved nastopanja za osem let. Ta kazen bi se končala 9. januarja 2021, s je bila pozneje športnica uspešna s pritožbo, tako da so kazen znižali na štiri leta.

Danes pa so v Turčiji sklenili, da ne bo smela več tekmovati. Kot poroča tamkajšnja agencija Anadolu, je namreč 32-letnica še enkrat padla na dopinškem testu, zato so se na zvezi odzvali z najstrožjo kaznijo.



Že pred najbolj odmevnim dopinškim prekrškom, povezanim z igrami v Londonu, namreč ni bila povsem "čista". Leta 2004 so jo, ko je bila še mladinka, že kaznovali z dvema letoma prepovedi nastopanja.

Vse dosežke atletinje od 29. julija 2010 so po odkritju dopinga izbrisali, tudi zlato na evropskem prvenstvu 2012, s tem pa tudi vse nagrade, medalje, točke in denarne nagrade.

Članki iz rubrike