stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
1 14.02.2018 22:35:43

REAL dobil poslastico proti PSG-ju! PRVI MOŽ "prvega polčasa" pa znova Ronaldo, ki je postavil nov ZGODOVINSKI MEJNIK! (video)

Reuters
Real je v Madridu nocoj na prvi tekmi osmine lige prvakov s 3:1 ugnal PSG. Liverpool je v gosteh s kar 5:0 premagal Porto.

Parižani so povedli z 1:0, Real je pred koncem prvega polčasa izenačil, v zadnjih petih minutah pa so branilci naslova zadeli še dvakrat.

Real je začel bolj poletno, vendar je PSG odbil vse napade branilcev naslova v ligi prvakov. V 28. minuti je za domačine do tedaj najlepšo priložnost zapravil Cristiano Ronaldo, ki je po protinapadu prišel do lepe podaje Marcela, v dvoboju ena na ena s francoskim vratarjem Alphonsejem Areolo pa je žogo poslal v obraz čuvaja mreže PSG.

Pet minut kasneje je domače navijače v slabo voljo spravil Adrien Rabiot. Neymar je podajo z desne strani preusmeril s peto, vezist Parižanov pa jo je poslal za hrbet Keylorja Navasa. V 38. minuti je bil PSG blizu drugemu golu, ko je Neymar podal do Edinsona Cavanija, ki je udaril po žogi, ta pa je zletela mimo leve vratnice. V 44. minuti se je z izjemno parado po strelu Karima Benzemaja izkazal Areola, toda le nekaj sekund kasneje je Real prišel do strela z enajstih metrov, prekršek za najstrožjo kazen je storil Giovani Lo Celso. Enajstmetrovko je zanesljivo unovčil Ronaldo in postal prvi igralec, ki je za en klub v ligi prvakov dosegel sto golov.

V 50. minuti je Neymar po protinapadu zaposlil Kyliana Mbappeja, strel je mlademu Francozu ubranil Navas. Parižani po dobri uri igre silno napadli, nizali priložnosti, a bili v zaključkih premalo zbrani ali prekratki. Ko so domači vzpostavili ravnotežje na igrišču, so tudi z nekaj sreče zadeli. Po protinapadu v 83. minuti sprva niso dosegli cilja, Luka Modrić je ukradel žogo, jo podal Marcu Asensiu, ki jo je podaljšal pred gol, Ronaldo pa jo je zadel s kolenom in jo poslal v gol. Veselje na tribunah Santiaga Bernabeua se še ni dobro poleglo, že se je začelo novo rajanje. V 86. minuti je zadel Marcelo, podal pa mu je Asensio.

Liverpool je v gosteh porazil Porto. Angleži so povedli v 25. minuti, ko je do žoge na levi strani kazenskega prostora prišel Sadio Mane, s kakšnih 12 metrov udaril proti daljši vratnici, vratar Porta Jose Sa pa je okroglo usnje, čeprav se ga je dotaknil, v gol spustil pod telesom. Štiri minute kasneje je bilo že 2:0. James Milner je ukradel žogo, streljal in zadel vratnico, toda do nje je prišel Mohamed Salah, si jo z nogo in glavo nastavljal, vmes preigral Saja in jo poslal v gol.

Liverpoolčani so v 53. minuti izpeljali hiter protinapad. Salah je žogo popeljal daleč na Portovo stran, podal Robetu Firminu, Sa se je izkazal z obrambo, odbito žogo je v gol pospravil Mane. Liverpool je četrtič udaril v 70. minuti, ko je Mane podal do Milnerja, ta je poiskal Firmina, Brazilec pa je žogo brez težav zabil v gol. Petarda je v Portu odjeknila v 85. minuti, ko je z razdalje zadel Mane in Liverpoolu priigral prednost, ki jo Portugalci skorajda ne morejo več nadoknaditi.

Manchester City je v torek na prvi tekmi osmine finala s 4:0 premagal Basel, Juventus in Tottenham sta se razšla z neodločenim izidom 2:2. Preostale štiri tekme bodo na sporedu prihodnji teden, v torek Bayern - Bešiktaš in Chelsea - Barcelona, v sredo pa še Sevilla - Manchester United ter Šahtar Donjeck - Roma.



Izidi:
Basel - Manchester City 0:4 (0:3)
Juventus - Tottenham 2:2 (2:1)
Real Madrid - PSG 3:1 (1:1)
Porto - Liverpool 0:5 (0:2)

- torek, 20. februar:
20.45 Bayern München - Besiktas Istanbul
20.45 Chelsea - Barcelona

- sreda, 21. februar:
20.45 Šahtar Donjeck - Roma
20.45 Sevilla - Manchester United

Galerija
Značke: real, psg, liga-prvakov

Članki iz rubrike