Plaz s Finčevo izdatno pomočjo zasul Boston, Kopitar šele na 281. mestu

Colorado Avalanche na krilih prvega strelca Mikka Rantanena zaostanek z 1:3 preobrnil v zmago s 6:3 nad Boston Bruins v NHL.
Fotografija: Finski hokejski zvezdnik Mikko Rantanen (desno) se je utrdil na vrhu lestvice strelcev v NHL. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Finski hokejski zvezdnik Mikko Rantanen (desno) se je utrdil na vrhu lestvice strelcev v NHL. FOTO: AFP

Dener – Hokejisti moštva Colorado Avalanche so v NHL izkoristili prednost domačega ledu in s 6:3 (1:2, 1:1, 4:0) premagali igralce kluba Boston Bruins. Med najzaslužnejšimi za uspeh Plazu je bil vnovič mladi finski as Mikko Rantanen, ki je dosegel kar tri točke.

Ob golu, s katerim je v 29. minuti znižal izid na 2:3, je Rantanen prispeval še dve podaji. Tako se je 22-letni Finec utrdil na vrhu lestvice strelcev in podajalcev, na kateri vodi z 29 točkami (7+22). Preostale zadetke za Colorado so zabili Šved Gabriel Landeskog, Kanadčani Matt Calvert, Nathan MacKinnon, Tyson Jost in Alexander Kerfoot, za Boston pa sta v polno zadela Čeh David Pastrnak in dvakrat Kanadčan Jake DeBrusk.

Rantanenov prvi zasledovalec na lestvici je njegov soigralec MacKinnon (12+14), ki si s 26 točkami deli drugo mesto z rojakoma Connorjem McDavidom (Edmonton Oilers, 10+16) in Patriceom Bergeronom (Boston Bruins, 9 + 17). Slovenski zvezdnik Anže Kopitar je s šestimi točkami (4+2) šele na 281. mestu.

Drugi izidi – Chicago Blackhawks : St. Louis Blues 1:0, Winnipeg Jets : Washington Capitals 3:1, Vegas Golden Knights : Anaheim Ducks 5:0.

Komentarji: