Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 4. 2018,
15.02

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

družinski film animirani film TV Telekoma Slovenije sinhronizacija

Ponedeljek, 23. 4. 2018, 15.02

4 leta, 6 mesecev

Že v videoteki DKino!

Bikec Ferdinand (Ferdinand)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Bikec Ferdinand

Za oskarja nominirana animirana uspešnica ustvarjalcev Ria in Ledene dobe o miroljubnem bikcu, ki bo otrokom in odraslim pokazala, da nikogar ne smemo soditi po njegovem videzu. V videoteki DKino sta na voljo obe različici filma – sinhronizirana in podnaslovljena.

ZDA/2017/103 min.
Režija: Carlos Saldanha
Glasovi: John Cena, Kate McKinnon, David Tennant, Gina Rodriguez, Anthony Anderson, Juanes
Sinhro.: Domen Valič, Lucija Grm, Jernej Kuntner, Helena Berden, Lija Pečnikar, Martin Jelovšek
Žanr: Animirana komična pustolovščina
Ocena IMDb: 6,7/10│ Rotten Tomatoes: 71 % │ Uporabniki Googla: 90 %

Prijazen kmet in njegova hčerkica Nina nekega dne posvojita Ferdinanda – velikega španskega bika s še večjim srcem, ki najraje sedi pod plutovcem in duha cvetice.

Njegovo idilično življenje se obrne na glavo, ko ga po nesrečni prigodi zamenjajo za krvoločno zver in odpeljejo na zadnji kraj na svetu, kjer bi si želel biti – v tabor za urjenje bikov.

Toda Ferdinand je odločen, da se bo vrnil k svoji družini. Prijazni bikec na svoji poti spozna veliko novih prijateljev, s svojo drugačnostjo in dobrosrčnostjo pa spremeni življenja vseh, ki jih sreča.



"Ferdinandovo sporočilo proti nasilju je pomembna lekcija, ki si jo morajo ogledati otroci vseh starosti – vedno znova in znova." Bill Zwecker, Chicago Sun-Times


"Družinski film, ki si ga je vredno ogledati že samo zaradi čudovitega odlomka v trgovini s kitajskim porcelanom." Brian Viner, Daily Mail


"V letu, v katerem velike studijske animacije niso upravičile pričakovanj, je ta najboljša med vsemi: iskrena, privlačna, presenetljivo smešna in v celoti zvesta izvornemu gradivu." Peter Debruge, Variety


Bikec Ferdinand | Foto:


Zanimivosti:

Bikec Ferdinand je prva celovečerna priredba otroške Zgodba o Ferdinandu, ki jo je napisal ameriški pisatelj Munro Leaf in ilustriral njegov sorojak Robert Lawson.

Knjigo, ki je bila zaradi mirovniškega sporočila v frankistični Španiji in nacistični Nemčiji prepovedana, so začeli izdajati leta 1936, dve leti pozneje pa je ta po številu prodanih izvodov že prehitela roman V vrtincu in se zavihtela na vrh lestvice najbolje prodajanih knjig v ZDA.

• Leta 1938 je Walt Disney po isti knjižni predlogi posnel istoimenski kratek animiran film in zanj prejel oskarja.

Bikec Ferdinand je bil nominiran za oskarja v kategoriji najboljšega animiranega celovečerca, a je moral priznati premoč Pixarjevi uspešnici Koko in velika skrivnost.

Bikec Ferdinand | Foto:

• Skladba Home v izvedbi Nicka Jonasa je bila nominirana za zlati globus za najboljšo izvirno filmsko pesem, film pa se je za to nagrado potegoval tudi v kategoriji najboljšega animiranega celovečerca.

• To je že 12 animiran celovečerec produkcijskega podjetja Blue Sky Studios, ki je od leta 1997 v lasti studia 20th Century Fox.

Carlos Saldahna je za Blue Sky Studios režiral že drugi in tretji del Ledene dobe ter oba dela Ria, kot sorežiser pa je sodeloval še pri snemanju izvirne Ledene dobe in Robotov.

• Ferdinand je prva vodilna vloga ameriškega igralca in rokoborca Johna Cene, to pa je tudi prvi večji studijski projekt, pri katerem je sodeloval zvezdnik lige NFL Peyton Manning.


V videoteki DKino si oglejte tudi:


Napovednik filma Bikec Ferdinand:

Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

Obe različici filma si lahko ogledate tudi v HD-kakovosti!

Vsebine visoke ločljivosti so na voljo uporabnikom, ki dostopajo do televizije Telekoma Slovenije prek optičnih povezav Telekoma Slovenije, uporabljajo BOX in imajo vsaj HD-ready TV-sprejemnik. Za preizkus delovanja HD-vsebin v videoteki DKino uporabite brezplačen predogled.

Ne spreglejte