Desettisoči ujeti na Lužnikih

Do neljubega je dogodka prišlo, ker sta bili najbližji podzemni postaji povsem ohromljeni in nedostopni zaradi del.

Objavljeno
13. november 2017 18.49
J. P.
J. P.

Moskva - Očitno se prenovljenega in ponovno odprtega nogometnega štadiona Lužniki v Moskvi, ki bo prihodnje leto na svetovnem prvenstvu gostil tudi otvoritveni in finalni dvoboj, že drži smola. Za prvi črni madež so poskrbele transportne težave, zaradi katerih je več deset tisoč ljudi za kratko ostalo ujetih v objektu, poroča STA.

Sobotni obračun med Rusijo in Argentino (0:1), v katerem je zmagovalca v drugem polčasu odločil Sergio Agüero, si je ogledalo skoraj 80.000 ljudi. Kot sta pojasnili moskovska policija in mestna administracija, je do neljubega dogodka prišlo, ker sta bili dve najbližji podzemni postaji popolnoma ohromljeni in nedostopni zaradi del.

Več deset tisoč gledalcev se je po tekmi pritoževalo, da so potrebovali več ur, da so se vendarle prebili skozi gnečo, zapustili objekt in prišli domov. »Lužniki so najpomembnejši štadion, gostitelj prvenstva. Na njem bodo odprtje, polfinale in finale, zato mora biti organizacija brezhibna,« je pojasnil prvi mož ruskega nogometa Vitalij Mutko. Prenova štadiona je stala okrog 400 milijonov dolarjev.