Novice

Nov uspeh za Grčinove jabolčne sokove na ocenjevanju v Londonu

Jabolčni sokovi, ki jih pod blagovno znamko Družina Jabolčnik dela domačija Grčin iz Podvina pri Polzeli, so bili leta 2014 prvi Agrobiznisov zmagovalec, kakovost svojih sokov pa od leta 2015 potrjujejo tudi na prestižnem ocenjevanju hrane in pijače Great taste v Londonu, kjer jih vsako leto nagradijo.
Podporniki obveščajo
AGROBIZ
Podporniki obveščajo
Kmetje in živilci tokrat brez svoje ministrice
Agrobiznis
Podporniki obveščajoJana Petkovšek Štakul Kmetje in živilci tokrat brez svoje ministrice

Ta petek bodo o inovativnosti in trajnostni preobrazbi na konferenci razpravljali predstavniki kmetijskih in živilskih podjetij vzhodne kohezijske regije.

AGROBIZ
Podporniki obveščajo
V ponedeljek se začne kampanja vnosa zbirnih vlog za kmetijske subvencije
Agrobiznis
Podporniki obveščajoRedakcija Agrobiznisa V ponedeljek se začne kampanja vnosa zbirnih vlog za kmetijske subvencije

Nosilci kmetijskih gospodarstev morajo vloge oddati do 10. julija elektronsko, pri tem pa jim lahko pomagajo v Javni službi kmetijskega svetovanja.

AGROBIZ
Podporniki obveščajo
Jutri o trajnosti in inovacijah v agroživilskem sistemu
Agrobiznis
Podporniki obveščajoRedakcija Agrobiznisa Jutri o trajnosti in inovacijah v agroživilskem sistemu

GZS - Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij v sodelovanju z regionalnimi gospodarskimi zbornicami pripravlja regijsko konferenco zahodne kohezijske regije

AGROBIZ
Podporniki obveščajo
Velika noč se bliža, domače dobrote vas čakajo v Mercatorju
Agrobiznis
Podporniki obveščajoPodpornik projekta Velika noč se bliža, domače dobrote vas čakajo v Mercatorju

Velike noči ni brez prazničnih dobrot – pirhov, šunke, hrena in potice

Avtor
avtor
18.09.2017 13:35
Čas branja: 2 min

»Ko za sok dobiš zvezdico Great taste, je to podobno kot oskar za film ali Michelinova zvezdica za restavracijo. Letos so nas razglasili še za odličnega proizvajalca sokov in nam podelili certifikat Great taste producer, ker so naši sokovi tretje leto zapored dobili zvezdico. S takšnim certifikatom se lahko pohvali le nekaj proizvajalcev pijače na svetu. Nas ta nagrada motivira za naprej, hkrati nam pomeni še večjo odgovornost,« pravi Peter Čvan, ki je na domačiji Grčin v Podvinu pri Polzeli začel ustvarjati zelo dobre jabolčne sokove.

Do zdaj so kulinarične zvezdice v Londonu dobili za motni in ekološki jabolčni sok, letos prvič tudi za bistri jabolčni sok. Ta sok je dobil najvišjo nagrado letos za sokove – kar dve zvezdici Great taste.

Uspeha v Londonu so veseli, čeprav imajo zaradi spomladanske pozebe slabo letino. »V svojih sadovnjakih navadno pridelamo od 100 do 120 ton jabolk, letos jih bomo le polovico. Nekaj ton jabolk dokupimo od okoliških kmetov, letos imamo zagotovljen odkup le za 60 odstotkov potrebnih količin. Skrbi me, kako bomo preživeli prihodnje leto,« priznava Peter Čvan.

Od lani imajo še nekaj sokov na zalogi, da bodo lahko oskrbeli glavne kupce – Mercator, Tuš in Hofer ter gostince. Izvoz – ponekod po Evropi in na Kitajsko – je zaustavil, saj je domači trg v prednosti. »Če se bodo pozebe in suše nadaljevale, bomo morali investirati v sisteme za oroševanje in namakanje,« razmišlja Čvan, ki svojih sadovnjakov ni zavaroval pred izpadom dohodka zaradi pozebe.

Pod blagovno znamko Družina Jabolčnik ponujajo osem jabolčnih sokov. Trije so samo iz jabolk in so jih na ocenjevanju s slepimi testi Great taste v Londonu nagradili. Pet jabolčnih sokov pa je z dodatki - ingverjem, aronijo, bezgovimi cvetovi, malinami, mletim cimetom in klinčki. Njihovi sokovi so brez koncentratov in večinoma iz starih sort jabolk. Delajo jih po najnežnejših tehnoloških postopkih, s katerimi minimalno posegajo v bio­loško polnovrednost sokov in da ohranijo čim več vitaminov in pristen okus.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Tako se dela posel v kmetijstvu

V posebni reviji (Podjetno kmetijstvo) predstavljamo uspešne zgodbe s podeželja. Učijo nas, da je možno tudi v zahtevnih časih...

AGROBIZ
Novice
Nemčija: 250 tisoč evrov za hektar njive
Agrobiznis
NovicePetra Šubic Nemčija: 250 tisoč evrov za hektar njive 5

Toliko bi plačal Intel, ki bo zgradil tovarni računalniških čipov in procesorjev

AGROBIZ
Novice
Nove farme piščancev na Hrvaškem z ukrajinskim denarjem
Agrobiznis
NovicePetra Šubic Nove farme piščancev na Hrvaškem z ukrajinskim denarjem

Tri piščančje farme napoveduje Jurij Kosiuk, lastnik Perutnine Ptuj, 700-milijonski projekt pa napoveduje Andrej Matiukha, ki ima na Hrvaškem športne stavnice FavBet in igralnice

AGROBIZ
Agro Podjetnik
Tako Gruntek raste z dostavo zelenjave od njive do mize
Agrobiznis
Agro PodjetnikPetra Šubic Tako Gruntek raste z dostavo zelenjave od njive do mize

Hrvaški startup že oskrbuje dva tisoč družin z zelenjavo v hrvaških mestih, prihodnje leto pa napovedujejo širitev na Dunaj in morda k nam.

AGROBIZ
Agro Podjetnik
Inovativni kmetje so zbežali od doma!
Agrobiznis
Z 11. AGROBIZNIS KONFERENCE
Agro PodjetnikJana Petkovšek Štakul Inovativni kmetje so zbežali od doma! 2

O inovativnih praksah in priložnostih slovenskega kmetijstva smo govorili na 11. Agrobiznis konferenci.

AGROBIZ
Agro Podjetnik
Zakaj se splača pridelovati gensko nespremenjeno sojo
Agrobiznis
Agrobiznis
Agro PodjetnikPetra Šubic Zakaj se splača pridelovati gensko nespremenjeno sojo

Letos jo bodo člani zadruge Kooperativa Kristal zasejali na dobrih 300 hektarjih; pozneje bi radi postavili svoj silos in celo pražarno soje.

AGROBIZ
Novice
Kmetje z napovedanimi razbremenitvami niso zadovoljni
Agrobiznis
NoviceRedakcija Agrobiznisa Kmetje z napovedanimi razbremenitvami niso zadovoljni

Na zasedanju kmetijskih ministrov podprli spremembe, ki kmetom omogočajo večjo prožnost pri izpolnjevanju okoljskih pogojev, a kmetje niso zadovoljni.

AGROBIZ
Nasveti
Kaj bančnica svetuje kmetom, ki so pred večjo naložbo
Agrobiznis
NasvetiUredništvo Agrobiznisa Kaj bančnica svetuje kmetom, ki so pred večjo naložbo

Nataša Zemljič Pangerc, NLB: »Pogoje in stroške posojila preverite v več bankah in hkrati poglejte, kako vas lahko banka podpre, če bi med vračanjem posojila zašli v težave.«

AGROBIZ
Agro HI-tech
Z akvaponiko pridelamo desetkrat več zelenjave kot v zemlji
Agrobiznis
Agro HI-techPetra Šubic Z akvaponiko pridelamo desetkrat več zelenjave kot v zemlji 1

Ta tehnologija, s katero hkrati gojimo ribe in zelenjavo, je primerna za urbana območja, ob ribogojnicah in kot zanimivost na turističnih kmetijah.