Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 9. 2017,
20.49

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Mark Čepon Sašo Rajsar Nik Simšič Gašper Krošelj Luka Vidmar Aleš Mušič Luka Gračnar legionarji Žiga Pance Miha Štebih Miha Verlič Mitja Robar Ken Ograjenšek liga EBEL

Nedelja, 24. 9. 2017, 20.49

6 let, 6 mesecev

Liga EBEL, 5. in 6. krog

Dunajčani nadaljujejo zmagoviti pohod, Medveščak in Salzburg do "hat-tricka"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Ken Ograjenšek | Foto Sportida

Foto: Sportida

Aktualni prvaki lige EBEL Dunajčani so v 6. krogu lige EBEL vknjižili rekordno 19. zaporedno zmago. S 5:3 so premagali Gradec slovenskega napadalca Kena Ograjenška. Medveščak in Salzburg sta zmagala tretjič zapored.

6. krog lige EBEL

Tekmovalni dan so v nedeljo odprli Salzburžani, ki jim gre po začetnih težavah bolje. S 6:3 so premagali tretji Innsbruck. Slovenski vratar Luka Gračnar je bil drugi vratar in ni branil.

Tretjo zaporedno zmago so osvojili tudi člani Medveščaka, pri katerem si kruh služijo štirje Slovenci. Vratar Gašper Krošelj je poškodovan, so pa bili v postavi Sašo Rajsar, Nik Simšič in Mark Čepon. Zagrebčani so v podaljšku na kolena spravili trenutno drugi Znojmo.

Manj uspešen je bil Dornbirn Žige Panceta, ki je tesno izgubil z Linzem. Visok poraz je doživel madžarski Fehervar Aleša Mušiča in Luke Vidmarja. Hudiči so z 2:7 izgubili pri Bolzanu.

Celovčanom koroški derbi

Beljak razpoloženega Mihe Verliča, Mihe Štebiha in Adisa Alagića je v 6. krogu že v torek pred domačimi gledalci priznal premoč rivalom iz Celovca, za katerega igra tudi slovenski branilec Mitja Robar. Celovčani so krepko nadstreljali Beljačane (47:27) in slavili s 4:3. Ob porazu je še peti zadetek na peti tekmi dosegel Verlič.

 

Lestvica

  1. Vienna Capitals 6 tekem – 18 točk
  2. Znojmo 6 – 12
  3. Innsbruck 6 - 11
  4. Black Wings Linz 6 – 10
  5. VSV Beljak 6 – 9
  6. Red Bull Salzburg 6 – 9
  7. KAC Celovec 6 – 9
  8. Medveščak 6 – 8
  9. Bolzano 6–6
  10. Graz 99ers 6 - 6
  11. Dornbirn 6 – 5
  12. Fehervar 6 – 5

 

5. krog lige EBEL

Petek je prinesel dva obračuna v ligi EBEL. Celovčani so bili doma z 2:1 boljši od Bolzana, za zmago je zadel slovenski branilec Mitja Robar, za katerega je to prvi gol sezone.

Mitja Robar | Foto: Sportida Foto: Sportida

Slovenski obračun v Zagrebu se je razpletel po željah Medveščaka. Ta je s 5:2 premagal Gradec Kena Ograjenška. Sprva so dva zadetka pripisali Saši Rajsarju, naknadno pa drugega Tomašu Netiku, medtem ko se Mark Čepon in Nik Simšič ob zmagi nista vpisala med strelce ali podajalce. Pri Medveščaku se s poškodbo ukvarja slovenski vratar Gašper Krošelj, ki naj bi bil z ledenih ploskev odsoten dlje časa. Zagrebčani so že ukrepali in pripeljali vratarsko okrepitev. V brlog se je vrnil Drew MacIntyre. Kanadski čuvaj mreže v petek še ni branil, se je pa izkazal Vilim Rosandić, ki je zaustavil 37 strelov od 39.

V soboto so hokejisti Znojma nadigrali Dornbirn Žige Panceta. Avstrijci so v prvih dveh tretjinah zmogli le pet strelov, skupaj 20. Čehi so poskušali 47-krat, zmagali s 5:1 in skočili na drugo mesto.

Innsbruck je s 4:2 premagal Fehervar Aleša Mušiča in Luke Vidmarja.

Skoraj ni tekme, na kateri Miha Verlič ne zadene. Ob porazu Salzburga z 1:3 je dosegel edini zadetek svojega moštva. To je bil že njegov šesti zadetek na šesti tekmi, tako da ostaja najboljši strelec lige. | Foto: Sportida Skoraj ni tekme, na kateri Miha Verlič ne zadene. Ob porazu Salzburga z 1:3 je dosegel edini zadetek svojega moštva. To je bil že njegov šesti zadetek na šesti tekmi, tako da ostaja najboljši strelec lige. Foto: Sportida

Verlič spet v polno

Beljaški orli so po torkovem porazu s Celovcem v četrtek gostili Salzburg, za katerega Luka Gračnar kot drugi vratar ni branil, in mu priznali premoč. Gostje so v 35. minuti povedli s 3:0, častni zadetek za domače pa je pet minut pred koncem prispeval izjemno razpoloženi Miha Verlič. Štajerec je na šesti tekmi zadel še šestič, kar je največ med vsemi hokejisti.

Dunajčani po petih tekmah ostajajo stoodstotni, pred domačimi gledalci so tesno, z 2:1, premagali Linz. To je 18. zaporedna zmaga hokejistov iz avstrijske prestolnice, kar je rekord lige.

Miha Verlič je lastnik najlepšega zadetka 2. tedna lige EBEL:

 

Welser čez noč na nujno operacijo

Daniela Welserja čaka okrevanje. | Foto: Sportida Daniela Welserja čaka okrevanje. Foto: Sportida

Iz Avstrije prihajajo nič kaj prijetne informacije. Izkušeni hokejist Red Bull Salzburga Daniel Welser je bil v noči na torek zaradi po besedah salzburškega tabora akutne vaskularne okluzije (zamašitve žile) operiran. 34-letni Avstrijec ostaja v bolnišnici. Kako dolga bo pot okrevanja, še ni mogoče napovedati, še pravijo v klubu,v katerem upajo, da se jim bo Welser pridružil čez nekaj tednov.

 

Peti krog:

 

Ne spreglejte