mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
1 17.07.2018 21:59:50

Mladi rokometaši pred domačim prvenstvom z mislimi pri prvih nasprotnikih

Martin Metelko
V četrtek se bo v Celju začelo evropsko prvenstvo za rokometaše do 20 let. Slovenijo prvi dvoboj v dvorani Golovec čaka uvodni dan ob 19.30 z Norveško, v slovenskem taboru pa odkrito napovedujejo boj za polfinale in s tem za kolajno. Nato v predtekmovanju Slovenijo čakate še tekmi z Norveško in Srbijo.

Za izbranci selektorja Saše Prapotnika je 15 dni priprav na Rogli ter štiri pripravljalne tekme - dve proti Čehom in dve proti Hrvaški-, na katerih so zabeležili tri zmage in hud poraz, ki je služil kot opozorilo pred začetkom tekmovanja.

"Fantje so bili na pripravah zelo marljivi, imeli pravi pristop in voljo, tako da sem lahko zadovoljen z vsem, razen z zadnjo tekmo proti Hrvaški. Dobro je, da je prišel tudi ta poraz, da smo lahko videli kaj imamo še za popraviti. Naš fokus pred začetkom prvenstva je le na prvem dvoboju proti Norvežanom in nikjer drugje, sami sebi pa bi lagali in se skrivali, če ne bi dejali, da je naš cilj polfinale. Glede na to, da je prvenstvo v Sloveniji, upam, da bomo imeli veliko podporo s tribun," pred prvimi nastopi napoveduje selektor Praprotnik.



"Mislim, da smo imeli dobre priprave, med katerimi smo odigrali štiri tekme, na katerih smo zabeležili tri zmage ter poraz proti Hrvaški, ki je prišel pravi čas. Na začetku smo oddelali precej treningov za fizično pripravo, nato pa veliko delali na hitri igri, ki jo želimo poleg trde obrambe prikazati tudi na prvenstvu. Ekipa je pripravljena dobro. Naš prvi cilj je zmaga proti Norveški, klasični skandinavski ekipi z visokimi branilci, hitrimi krili in veliko streli z razdalje. V prvem delu nas čakata še Izrael, ki se vselej bori do zadnjega, ter Srbija, ki je podobna Norvežanom. Razmišljati moramo tekmo za tekmo, a naš cilj je kljub vsemu polfinale, še posebej glede na to, da je evropsko prvenstvo na domačem terenu in, da nas bo v dvoranah podpiralo veliko število slovenskih navijačev," pa je dejal kapetan Tilen Kosi.

Slovenski mladinci so doslej na evropskih prvenstvih trikrat osvojili bronasto medaljo (2004, 2010 in 2012), leta 2002 pa srebrno, kar je tudi najboljši dosežek v tej kategoriji. Generacija letnika 1998 in mlajših, ki se bo predstavila v Celju, je na minulem kadetskem prvenstvu pred dvema letoma na Hrvaškem osvojila četrto mesto, pred tem pa je bila leta 2015 srebrna na olimpijskem festivalu mladine v Tbilisiju.

Značke: rokomet, sta

Članki iz rubrike